Çözüldü 16 GB RAM, kullanabilir 7.95GB sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Screenshot_1.png

Kullanılabilir bellek dediğin sağda ki bölümse bu normal bir şey. Bende de toplam bellek 16 olmasına rağmen sağda ki kullanılabilir 9.9 çünkü onun bir solunda 6.0 kullanıldığı gözüküyor. Bunları toplayınca 16 ediyor zaten, kullanılabilir bellek boşta olan belleği temsil ediyor yani.

RAM'lari ayrı ayrı mı aldın? Bir tanesi çıkmış olabilir ya da RAM'lardan bir tanesi uyumsuz. Ama önceden kullandığınız belirtmişsiniz. O yüzden RAM'lari kontrol etmenizde fayda var. Herkes yanlış şeyler söylemiş. Yazılımsal bir sorun ya da donanıma ayırma ile ilgili bir sorun değil. RAM'lari kontrol edin.

RAM'lari ayrı ayrı mı aldın? Bir tanesi çıkmış olabilir ya da RAM'lardan bir tanesi uyumsuz. Ama önceden kullandığınız belirtmişsiniz. O yüzden RAM'lari kontrol etmenizde fayda var. Herkes yanlış şeyler söylemiş. Yazılımsal bir sorun ya da donanıma ayırma ile ilgili bir sorun değil. RAM'lari kontrol edin.

RAM'leri az önce kontrol ettim çıkma gibi bir problem yok ama biosada girip baktığımda 8 GB var olarak gözüküyor sonra görev yöneticisinde toplam 16 GB gözüküyor anlayamadim ne olduğunu.

RAM'leri az önce kontrol ettim çıkma gibi bir problem yok ama biosada girip baktığımda 8 GB var olarak gözüküyor sonra görev yöneticisinde toplam 16 GB gözüküyor anlayamadim ne olduğunu.

Ne zamandır 16 olarak kullanıyordunuz RAM'lari? PC'yi satın alırken kit olarak mı aldınız?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı