16 GB RAM olan bilgisayarım 8 GB olarak açılıyor

Yukarıda yazdığımı harfiyen uygula çözülecek sorunun. Soğuması için değil statik elektrik boşaltımı için.

Videoyu izlediniz mi acaba? Dediğinizi harfiyen uygulayacağım. İnşallah çözülür.
Sistemin elektriğini komple kesin. Fişleri çıkarın. Kasanın içini açıp 2 RAM'i de çıkartıp mermerin üstüne koyun. Sonra bilgisayarın güç düğmesine 1 kere hızlıca basın ardından 10 saniye basılı tutun. Bırakın tekrar 10 saniye basılı tutun. Sonra 5 dakika bekleyip RAM'leri mermerden alıp sisteme tekrar takın. Ardından fişleri takın sisteme elektrik gelsin ve bilgisayarı başlatın.

Bu yöntem ile büyük ihtimal sorunun çözülecektir.

Malesef çözüm yolu işe yaramadı. Yinede teşekkürler.
Arkadaşlar çözümü buldum. Asıl sorun işlemcinin kendisindeymiş. İşlemciyi çıkarıp baktığımda bir adet Pin'in kopuk olduğunu gördüm yerinde yoktu yani. Bende kendi başıma tamir ettim ve sorun çözüldü. Sizlerle paylaşmak istedim. Kırık Pin sorunu olan arkadaşlar için nasıl tamir ettiğimi anlatabirim 2 dakikamı aldı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı