16 GB RAM vs 32 GB RAM

Kleasto

Hectopat
Merhaba, yakın zamanda RTX3060'lı bir laptop aldım fakat 8 GB RAM ile geliyor. Yükseltme yapacağım ve üzerinde Adata 8 GB 3200MHz takılı. İmkanım fazla yok bu yüzden 600TL civarına ek bir 8 GB daha alıp 16 GB kullanmayı düşünüyorum fakat bu benim için sıkıntı yaratır mı? Eksikliğini hisseder miyim? Çünkü 16x2 almaya kalksam bu 2100TL civarı edecek. Aradaki fark benim için fazla, 16 GB ile çok sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüz için konuşursak 16 GB yeterli gelecektir. Daha sonra bütçenize göre ekleme yapabilirsiniz.

Oyunlar için 16 GB RAM artık sınırda (bazı oyunlar için). Ve uzun süre yeni sisteme geçmiyeceksen bence 8 GB RAM'i satıp 2*16 GB RAM al.

Bir de hangi oyunları oynuyorsunuz? Ya da render gibi fazla RAM isteyen işlemlere uğraşacak mısınız?

Oyunlar için 16 GB RAM artık sınırda (bazı oyunlar için). Ve uzun süre yeni sisteme geçmiyeceksen bence 8 GB RAM'i satıp 2*16 GB RAM al.

Bir de hangi oyunları oynuyorsunuz? Ya da render gibi fazla RAM isteyen işlemlere uğraşacak mısınız?
Hayır, Render ile uğraşmayacağım. Şu zamana kadar düzgün bir sistemim olmadığı için oyun konusunda cevap veremiyorum. Daha çok valorant gibi oyunlar oynayabiliyordum fakat son dönemlerde çıkan hikayeli oyunları vs. oynamayı düşünüyorum.

Ek olarak şunu da sorayım, takılı olan 8GB Ram'in yanına ileride yükseltirim düşüncesiyle 16GB Ram takabilir miyim? Uyumlu bir şekilde çalışır mı? Öyleyse 8+16 kullanıp gelecekte 8 yerine 16 almam daha mantıklı olur.

Hayır, render ile uğraşmayacağım. Şu zamana kadar düzgün bir sistemim olmadığı için oyun konusunda cevap veremiyorum. Daha çok Valorant gibi oyunlar oynayabiliyordum fakat son dönemlerde çıkan hikayeli oyunları vs. oynamayı düşünüyorum.

Ek olarak şunu da sorayım, takılı olan 8 GB RAM'in yanına ileride yükseltirim düşüncesiyle 16 GB RAM takabilir miyim? Uyumlu bir şekilde çalışır mı? Öyleyse 8+16 kullanıp gelecekte 8 yerine 16 almam daha mantıklı olur.

Valorant ya da hikayeli oyunları oynayacaksan bence 16 yeter. +16 GB RAM konusunda ise net konuşamam. Bende şahsen ASUS laptopumda gömülü 4 GB +8 GB kendi aldığım RAM'le kullanıyorum. Neredeyse 3 yıl oldu ama RAM kaynaklı bir sorunla karşılaşmadım, modern anakartlar farklı RAM'leri tolere edebiliyor ama yine de şu anki ramine yakın MHz de ve gecikmede RAM alırsan bence daha iyi olur.
Not: Sorun çıkmasından korkuyorsan ilk önce bir bilgisayarcıda takıp Memtest test edebilirsin.

Valorant ya da hikayeli oyunları oynayacaksan bence 16 yeter. +16 GB RAM konusunda ise net konuşamam. Bende şahsen ASUS laptopumda gömülü 4 GB +8 GB kendi aldığım RAM'le kullanıyorum. Neredeyse 3 yıl oldu ama RAM kaynaklı bir sorunla karşılaşmadım, modern anakartlar farklı RAM'leri tolere edebiliyor ama yine de şu anki ramine yakın MHz de ve gecikmede RAM alırsan bence daha iyi olur.
Not: Sorun çıkmasından korkuyorsan ilk önce bir bilgisayarcıda takıp Memtest test edebilirsin.
CL22 3200mhz 16gb almayı düşünüyorum yine. Şunu merak ediyorum araştırdığım kadarıyla, Dual Channel çalışmayacak birisi 8 diğer 16 olursa. Peki 8x2 Dual Channel, 8+16GB'dan daha mı iyi performans verir onu anlamadım tam.

CL22 3200MHz 16 GB almayı düşünüyorum yine. Şunu merak ediyorum araştırdığım kadarıyla, Dual channel çalışmayacak birisi 8 diğer 16 olursa. Peki 8x2 Dual channel, 8+16 GB'dan daha mı iyi performans verir onu anlamadım tam.

Render vs fazla RAM isteyen işlemler yapmıyorsan 8x2 öneririm performansı daha fazla olur. Eğer yakın zamanda 16x2 yapacaksan 16 GB da alabilirsin

Render vs fazla RAM isteyen işlemler yapmıyorsan 8x2 öneririm performansı daha fazla olur. Eğer yakın zamanda 16x2 yapacaksan 16 GB da alabilirsin
yakın zamanda alabileceğimi düşünmüyorum en azından 6 ay falan. O kadar RAM'i sadece oyun oynarken kullanırım, Render ile uğraşmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı