16 GB RAM yükseltilmeli mi?

ezuer

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: RX 6600
İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: Kingston HyperX Fury 1x16 GB
Anakart: Gigabyte A320M-H
PSU: NZXT C550
SSD: Samsung 970 EVO Plus 1 TB
SSD2: Patriot P210 256 GB
HDD: Seagate Barracuda 1 TB
Şu anda 1x16 GB RAM kullanıyorum. Acaba 2x16 GB RAM'e geçsem mi? Böylece Dual Channel avantajından faydalanabilirim. Ancak, 32 GB RAM için henüz erken mi diye düşünüyorum.

Şu anda 1x16 GB RAM kullanıyorum. Acaba 2x16 GB RAM'e geçsem mi? Böylece Dual Channel avantajından faydalanabilirim. Ancak, 32 GB RAM için henüz erken mi diye düşünüyorum.
Bence geçilir artık 16 da yetmiyor bence

Anakartiniz destekliyorsa geçebilirsiniz.fakat 2 Ramin aynı MHz aynı model olmasına dikkat ediniz çünkü farklı markalarda aynı MHz de olsa sorun yasanabiliyor bazen.ben yaşadım bu sorunu aynı MHz farklı marka gelen arızalı diye garantiden degistirdim yine mavi ekran sorunu devam etti.
Sonra aynı marka aldım aynı MHz bir daha yilllardir kullanırım sorun olmadı .

@kurome @polatz @Ayaz Tanis @frantic48

Bendeki RAM'i satıp iki tane aynı RAM almayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz marka var mı?
Bütçene bağlı ama Crucial, Gskill, Kingston, Corsair markalarına bakabilirsin, bunlar en temel markalar diyebilirim. Yeni markalar da var, adları bilinmiyor ama bazıları kaliteli çipler kullanıyor, forumda onları takip eden birçok kişi var istersen bütçeni belirterek öneri konusu açabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı