kemaalgram
Hectopat
Daha fazla
Merhaba, 8x2 olmak üzere 2 tane RAM'im var. Geçen hafta bilgisayarımı teknik bakım için bilgisayarcıya götürdüm. (termal macun, toz temizliği vs.) Eve götürüp sistemi kurduğumda bilgisayarım açıldı fakat ekran gelmedi, tekrar götürdüğümde işlemcinin termal macunla birlikte fana yapıştığını fark ettik. Bunu fark edene kadar bütün parçaları söküp taktık.
Konuyu fazla uzatmayayım, tekrar kullanmaya başladığımda 16 GB RAM'imin sadece 8 GB'ını kullanabildiğimi fark ettim. BIOS pilini söküp taktığımızı da belirteyim. BIOS ayarlarıma baktığımda 2 RAM'i de görüyor. Bilgisayarcı bunun BIOS'un güncel olmadığından dolayı olduğunu söyledi, BIOS'u güncelledim fakat farklı bir şekilde güncellenmesi gerekiyormuş galiba pek anlamadım. Bu sorun kullanımımda büyük sorun yaratıyor. Ne yapmam gerek?
Anakart: MSI A320M-A Pro.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
Konuyu fazla uzatmayayım, tekrar kullanmaya başladığımda 16 GB RAM'imin sadece 8 GB'ını kullanabildiğimi fark ettim. BIOS pilini söküp taktığımızı da belirteyim. BIOS ayarlarıma baktığımda 2 RAM'i de görüyor. Bilgisayarcı bunun BIOS'un güncel olmadığından dolayı olduğunu söyledi, BIOS'u güncelledim fakat farklı bir şekilde güncellenmesi gerekiyormuş galiba pek anlamadım. Bu sorun kullanımımda büyük sorun yaratıyor. Ne yapmam gerek?
Anakart: MSI A320M-A Pro.
İşlemci: Ryzen 5 2600.