16 GB RAM'i Dual channel 32 GB yapılmalı mı?

gojofaniyim

Picopat
Katılım
13 Nisan 2024
Mesajlar
324
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemimde i3 13100F RTX 4060 16 GB RAM var bazı oyunlarda ufak darboğaz yapıyor YT'de baktığım kadarıyla darboğaz bu sebepten olabiliyormuş 32 GB Dual channel geçmeli miyim?
 
İmkânın varsa geçmelisin. Sadece darboğaz için değil, genel olarak 16 GB bu devirde yetmemeye başladı artık. Özellikle bilgisayarda kompleks işler yapılıyorsa. Keza modern oyunlarda da yetersiz olduğunu düşünüyorum.
 
Oyun içinse gerek yok 16 GB belleğe darboğaz yaptıracak ne kullanıyorsun.
Arkada bir şeyler açık oluyorsa falan olabilir imkanın varsa geç hocam..
 
Eğer oyun oynarken arkada 2-3'ten fazla uygulama ya da Google sayfası açmıyorsan simülasyon oyunları dışında 16gb'ın oyununa etki edeceği bir durum henüz yok. Dual channel yardımcı olabilir tabii.

Hocam şöyle diyeyim RDR 2'de kasaba işlemci kullanımı 100'lere dayanıyor DSR'den 2K yapsam dahi azalmıyor ondan şüphelendim ramdem.
RDR 2'de sadece oyun için 16gb üstünde ram kullanması çok zor, oyunun çıktığı yıllarda zaten 32gb'ın adı bile geçmiyordu.
 
Eğer oyun oynarken arkada 2-3'ten fazla uygulama ya da Google sayfası açmıyorsan simülasyon oyunları dışında 16 GB'ın oyununa etki edeceği bir durum henüz yok. Dual channel yardımcı olabilir tabii.

DC acık bir tek. YT'de baktığımda Dual channelda GPU kullanımı artıyordu FPS'de artıyofu.
 

Geri
Yukarı