16 GB RAM'i Dual channel 32 GB yapılmalı mı?

Bellekten değil. Bellek idare eder seviyede. Sizin sistemin CPU'su arkaplanda işlem falan da varken yetersiz geliyor. Zaten kendiniz demişsiniz. Her oyunda yapmaz, CPU'ya yüklenen oyun ultrada değilse tam olarak (ultrada olsa bile) darboğaz yapar ufaktan. Oyun içi afterburner verisi gösterirseniz daha da anlaşılır olur durum.
 
Bellekten değil. Bellek idare eder seviyede. Sizin sistemin CPU'su arka planda işlem falan da varken yetersiz geliyor. Zaten kendiniz demişsiniz. Her oyunda yapmaz, CPU'ya yüklenen oyun ultrada değilse tam olarak (ultrada olsa bile) darboğaz yapar ufaktan. Oyun içi Afterburner verisi gösterirseniz daha da anlaşılır olur durum.

Hocam 16 GB RAM yeterli biliyorum fakat YouTube'da testlere baktığımda Single ile Dual channel arasında çok fark var normalde drop yememem gerekirken çok hafif milisaniyelik droplar yiyorum RDR 2 kasabasında mesela YouTube'da testlerine baktığımda Single channel 16 GB 90 FPS alıyordu Ryzen 9 5900X ve 3070 Ti ile 2x16 ile 130 FPS alıyordu GPU kullanımı artıyordu anormal olarak FPS'im düşüyor zaten i3 13100F yetmeyeceğini düşünmüyorum 2K'da bile darboğaz yapıyor YouTube'da %50 falan kullanıyor benimkisi %90 CPU kullanımı bu arada CPU kullanımı %90-100 GPU %60'larda geziyor 2K alırsam %99 GPU %90 CPU.
 

Geri
Yukarı