16 GB RAM'in 8'i donanıma ayrılıyor

konigrasse

Femtopat
Katılım
12 Ocak 2022
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Crucial Ballistix BL8G36C16U4BL RGB 3600 MHz DDR4 DRAM
SSD veya HDD modeli
Crucial 240GB SSD
Ekran kartı
R9 380 2GB
Anakart
B450M-A PRO MAX
İşlemci
RYZEN 5 2600
Merhaba, başlıkta da göründüğü gibi sorunum bu şekilde. RAM slotlarını değiştirmeyi vesaire her şeyi denedim RAM'lerin ikisi de çalışmakta fakat donanıma ayrılmış RAM 8 GB'i alıyor. Herhangi bir bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim :)

1641989398198.png


Alt kısımda paylaşılan GPU diyor sanırsam ekran kartına veriyor sistem RAM'i.

1641989512678.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba, başlıkta da göründüğü gibi sorunum bu şekilde. RAM slotlarını değiştirmeyi vesaire her şeyi denedim RAM'lerin ikisi de çalışmakta fakat donanıma ayrılmış RAM 8 GB'i alıyor. Herhangi bir bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim :)

Eki Görüntüle 1268056

Alt kısımda paylaşılan GPU diyor sanırsam ekran kartına veriyor sistem RAM'i.

Eki Görüntüle 1268057

BIOS'tan ayarı varsa değiştir yoksa kurcalama ekran kartının RAM'i o ama o kadar yüksek olmaması lazım.
 
Her şeyi denedim demişsiniz. Büyük ihtimalle silgiyle silme, tek tek takma vs. her şeyi denediniz. Ama yine de belki bunu denememişsinizdir;
Bilgisayarı fişten çekin. BIOS pilini çıkarın 5 dakika civarı bekleyip tekrar takıp açın. Düzelmezse sıkıntı çok küçük bir ihtimal de olsa eğer RAM'ler ayrı ayrı alınmışsa çipleri uyuşmuyor olabilir. Aynı marka model bile olsa bazen sıkıntı olabiliyor. Eğer durum böyle ise yapılacak bir şey yok. Siz yine de CPU-Z üzerinden SPD sekmesinin ve Memory kısmında RAM'lerin ikisinin de tek tek ekran görüntüsünü atabilir misiniz?
 
Teşekkür ederim dediklerinizi deneyip yazacağım tekrardan.
İşlemci fanının vidalarını gevşettim ancak hala aynı.
Ancak şöyle bir şey işlemcinin yanındaki slota bir adet ram taktıgımda pc açılıyor ama diğer slota taktığımda açılmıyor. Sorun anakart olabilir mi
 
Son düzenleme:
Aynı sorunu RAM'leri birkaç kez çıkarıp tekrar taktıktan sonra çözdüm. Ne kadar alakasız olsa da ilk denemede işe yaramadı, fakat 3. deneyişimde işe yaradı.
 

Geri
Yukarı