16 GB RAM'li sistemde RAM kullanımı 12.5 GB gözüküyor

vlgtrn

Kilopat
Katılım
12 Kasım 2017
Mesajlar
106
İşlemci
i5 4460,
Screenshot_17.png


Screenshot_18.png


Screenshot_19.png


Tam olarak durumu anlayamadığım bir sorunum var. Aynı başlıkta konular açılmış baktım ancak benimki biraz daha farklı. Yukarıda ilk iki resim Görev Yöneticisi'nden alındı. Toplamda 16 GB RAM'im var. Görev Yöneticisi'nden işlemler bölümünde RAM kullanan programlara baktığımda neredeyse toplamda 3.5GB bile yapmazken %78 kullanım ve performans bölümünde 12.5GB kullanım gözüküyor. Bu ilginç sorun yüzünden RAM sıkıntısı yaşıyorum.

3. resim ise DxDiag'dan alındı. Burayı kontrol ettiğimde hatırladım. Yıllar önce ilk ekran kartımın (GTX750 Ti 2 GB) RAM'inin düşük olması sebebiyle ne kadar başarılı oldum bilmiyorum ama RAM'den ekran kartına destek alma muhabbetini yapmaya çalışmıştım. Şu anki ekran kartım GTX970 4 GB. Sorun yıllar önce ne yaptığımı hatırlamadığım olaydan mı kaynaklanıyor? Öyle ise nasıl düzeltebilirim fikir verebilir misiniz?

RAM'leri farklı PC'de kontrol etme şansım olmadığı gibi programlar ve BIOS aracılığı ile bir takım kontroller yaptım ve çalıştıklarını düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Buna Görev Yöneticisi'nden bakılmaz ki bilgisayarıma sağ tık yap özellikler de orada takılı RAM miktarı 16 GB gözüküyorsa sorun yoktur gözükmüyorsa RAM'lerini tekrardan tak çıkar yap ben o şekilde halletmiştim.
 
Buna Görev Yöneticisi'nden bakılmaz ki bilgisayarıma sağ tık yap özellikler de orada takılı RAM miktarı 16 GB gözüküyorsa sorun yoktur gözükmüyorsa RAM'lerini tekrardan tak çıkar yap ben o şekilde halletmiştim.

Orada da 16 GB gözüküyor RAM'lerde sıkıntı yok zaten çalışıyorlar. Benim sorunum neden 3 GB kullanım %78 olarak yansıyor. Eski ekran kartıma o işlemi yapmadan önce sorunum yoktu. 3 tane oyun çalıştırırdım aynı anda. Şimdi 1 tanesi zor çalışıyor RAM kullanımı %100'e çıkıyor. PC neredeyse boşta RAM kullanımım %78. Yazıyı belki tekrar okursan sorunumun ne olduğunu anlayabilirsin sanırım sadece resimlere bakıp yorum yaptın ya da sadece mesaj atmış olmak için mesaj atıyorsun. Bir yer RAM çekiyor ve bulamıyorum.
 
Şu anda kaçta RAM kullanımı

İşlemler bölümünde 2.7 GB kullanım var %71'de. Performans bölümünde 4.6 GB ön belleğe alınmış ve 11.5 GB kullanım gözüküyor, kullanılabilir 4.4 GB. Ön belleğe alınanlarla beraber toplamda kullanılan 7.1 GB olması gerekirken bir yerden neredeyse 4 GB'lık bir fazlalık var.

Sorunu anlayıp yardım edebilecek yok mu?

Koskoca forumda RAM'den anlayan bir kişi bile yok mu? Şu an %80 kullanımda 5 GB işlemler bölümünde RAM harcayan uygulama aktif. Performans bölümünde Kullanılan 13 GB gözüküyor, Ön belleğe alınmış 1.8 GB, Disk belleği havuzu 4.7 GB, Disk belleği olmayan havuz 619 MB. Programların 5 GB RAM harcamasına rağmen neden 13 GB kullanılıyor gösteriyor. Nasıl 8 GB RAM fazladan gösterebilir. Bunun bir açıklamasını yapabilecek bilgili birisi yok mu?
 
Son düzenleme:
Bilgisayarın belleklerini yiyen uygulamalar genellikle başlangıçta çalışan ve Windows'un kendi getirdiği programlardır size tek tavsiyem Custom ISO kurmanız.
Custom ISO dosyaları tüm Windows'un getirdiği bileşenlerden ayrılmış tamamen rahat bir sistem için tasarlanmış ISO dosyalarıdır.
Konu hakkında daha fazla detaylı bilgi için lütfen tıklayınız
 

Geri
Yukarı