16 Pro Max vs S24 Ultra

Bütçe
120000
Düşürürsün, kırarsın gereksiz masraf o kadar büyük telefona ihtiyacın var mı?

Soruya gelirsek Android telefonları aldığın fiyattan satman zor iken iPhone kısmına hep alıcı çıkıyor değer kaybı çok az olarak. Bütçenin el verdiği iPhone Pro modelini al bence. Pro Max modelleri çok büyük oluyor.
Bütçede sınır yok. Büyük telefon seviyorum Pro çok küçük bence.

Bence s24 ultra alın büyük. Daha çok özellik var anlat anlat bitmez iphonelar özelliksiz sade telefonlar. Iphonun tele kamerası 12 mp olduğu için zoomu 50mp s24 ultraya göre eksik. Ayrıca 16 pro maxta ekran boyutu dışında kayda değer bir fark yok 15 pro maxtan.

Bu arada s24 ultranın ekran kalitesi sadece ekran koruyucu yoksa geçerli. Parlak olmasına rağmen yansımayı azaltan acayip bi teknoloji var. Bende ipad pro m4 var onda da var ekran koruyucu taktıktan sonra 1 gün dayanabildim çıkardım direk çünkü normal parlak ekranın kontrastından daha yüksek bi kontrast var çok iyi. Bizzat vatan bilgisayarda s24 ultrayı da diğer telefonlarla test ettim arada korkunç bi yansıma farkı var sanırım ipad pro m4 parlak ekranından bi tık daha az yansıma yapıyor.

Dosya Ekleri

• s24.jpeg
    s24.jpeg
    73,1 KB · Görüntüleme: 70
  • normal ekran.jpeg
    normal ekran.jpeg
    83,1 KB · Görüntüleme: 68
Bütçe sorun değilse ve Apple cihazlara alıştıysanız tabii ki tercihinizi Iphone'dan yana kullanın. Yarı yarıya daha ucuz olması S24 Ultra'nın en büyük artısı. Onun haricinde Iphone 16 daha iyi bir cihaz.

Bütçede sınır yok. Büyük telefon seviyorum Pro çok küçük bence.
6.3 inc bence ideal bir boyut ama kisiden kisiye degisir tabii, eskiden 6.1'di bilgilendirmek istedim.
Şu mAh'e bakıp konuşmayı bırakın artık. 14 Pro Max kullanıcısıyım ve +14 saat ekran süresi alıyorum. %80 parlaklıkta ve 120 Hz'de kullanıyorum. Benim cihaz bile S24U'yu pil konusunda katlıyor, iki nesil yeni 16 Pro Max'i düşünemiyorum bile.
14 pro max ile +14 saat mi? Pil sagligim 100'iken ortalama 10-11 saat ekran suresi aliyordum suanda 8 civari. (Oyun oynamiyorum) Evet iPhone pro max serilerinin pil sureleri abartilan kadar kotu degil ama 14 saat abarti olmus, cevremde de alan yok o ekran suresini, dusuk guc modunda aliyorsaniz orayla alakali bilgim yok ya da Netflix'te vs film izlerken yakaliyorsaniz belki ihtimal vardir.

Son düzenleme:
6.3 inc bence ideal bir boyut ama kisiden kisiye degisir tabii, eskiden 6.1'di bilgilendirmek istedim.
14 pro max ile +14 saat mi? Pil sagligim 100'iken ortalama 10-11 saat ekran suresi aliyordum suanda 8 civari. (Oyun oynamiyorum) Evet iPhone pro max serilerinin pil sureleri abartilan kadar kotu degil ama 14 saat abarti olmus, cevremde de alan yok o ekran suresini, dusuk guc modunda aliyorsaniz orayla alakali bilgim yok ya da Netflix'te vs film izlerken yakaliyorsaniz belki ihtimal vardir.
Pil sağlığı %85 olan ablam bile iOS 18 RC'de 12 saat ekran süresi alıyor. 17'deyken benim de 12 saat civarındaydı. Chrome, X, Instagram, YouTube, Spotify, Gmail gibi uygulamaları sürekli olarak kullanıyorum ve arka plandan da kapatmıyorum. 1-1.5 saat civarı e-Football oynuyorum vesaire. Ekran süremin 14'ü geçtiği dahi oluyor. Düşük güç moduna hiç almıyorum, parlaklık genelde 80-100.

Pil sağlığı %85 olan ablam bile iOS 18 RC'de 12 saat ekran süresi alıyor. 17'deyken benim de 12 saat civarındaydı. Chrome, X, Instagram, YouTube, Spotify, Gmail gibi uygulamaları sürekli olarak arkada açık tutarak kullanıyorum. 1-1.5 saat civarı e-Football oynuyorum vesaire. Ekran süremin 14'ü geçtiği dahi oluyor. Düşük güç moduna hiç almıyorum, parlaklık genelde 80-100.
Bu dediginiz ekran suresini nasil hesapliyorsunuz? Cunku bir anormallik var gibi, yanlis anlamayin ama 85 pil sagligi olan 14 pro max'in 12 saat ekran suresi almasi imkansiz gibi.

Bu dediginiz ekran suresini nasil hesapliyorsunuz? Cunku bir anormallik var gibi, yanlis anlamayin ama 85 pil sagligi olan 14 pro max'in 12 saat ekran suresi almasi imkansiz gibi.
Pil uygulamasından. Uygulamaların arka planda ve ekranda ne kadar açık olduğu yazıyor. Arka planı katmadan hesaplıyorum tabii ki. Ayrıyeten bir günde kaç saat telefonla uğraştığımı takip edebiliyorum.

Pil uygulamasından. Uygulamaların arka planda ve ekranda ne kadar açık olduğu yazıyor. Arka planı katmadan hesaplıyorum tabii ki. Ayrıyeten bir günde kaç saat telefonla uğraştığımı takip edebiliyorum.
Valla bilemedim hocam, yine de baska kullanan arkadaslar daha iyi aydinlatir ama, 14 saat ve uzeri bana zor gibi geldi.

Pil sağlığı %85 olan ablam bile iOS 18 RC'de 12 saat ekran süresi alıyor. 17'deyken benim de 12 saat civarındaydı. Chrome, X, Instagram, YouTube, Spotify, Gmail gibi uygulamaları sürekli olarak kullanıyorum ve arka PLA'ndan da kapatmıyorum. 1-1.5 saat civarı eFootball oynuyorum vesaire. Ekran süremin 14'ü geçtiği dahi oluyor. Düşük güç moduna hiç almıyorum, parlaklık genelde 80-100.

Bayağı bir sallamışsınız iPhone 15 promax kullanıyorum pil sağlığı %91 ekran sürem 9 saat oyun oynarsam daha da düşük.
Edit: Ayrıca 9 saat epey iyi bir süre kötülemiyorum ama 14 saat gibi veriler hayal :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı