16 yaşında CBR 125 kullanabilir miyim?

CBR 125 SS görünümüne sahip olarabilir ancak yatık bir sürüşe sahip değildir. Altın elbiseli Adam'ın inceleme videosunu izleyebilirsiniz. Başlangıç olarak almak isteyenlere önerirdi rahmetli.

Olsun yine de naked motorlara göre çok daha eğik bir sürüşe sahip. Ne olursa olsun bu kadar pahalı motorla ile motor sürmeye başlanmasını mantıklı bulmuyorum.
 
Küçük dostum, önce biraz tecrübe edinmen açısından halkın deyimiyle skuter tipi motorlarla başlamalısın.

CBR 125 zaten ikinci el piyasası çok dandik ve sağlam incelenmesi gereken bir motor, ailenin parası vardır alırsın, ama kötü bir şey alırsın motora başlamadan soğursun, kaza yaparsın, mal önemli değil önemli olan sağlığın.

Hele ki hiç tecrüben yoksa SS bir motorla başlamanı hiç önermem, CBR 125 SS olsa bile tam bir SS motosiklet değil, ancak yine de bir skuterden çok farklı sürüş mekaniklerine sahiptir, hata affetmez.

Tabi düşük CC olması avantaj senin için, ancak sana önerim daha basit motorlarla alışman olacaktır, Suzuki An 125 HK başlangıç için uygundur,eski bir motordur ama ilk motor %99 pert olur, yüksek bir fiyatı da yok, al öğren, elin gaz tepkimelerine alışsın, motoru döndürmeyi öğren, nerede hız yapılır nerede düşülür öğren.

Tabi öncelik eğitim, ehliyetini aldıktan sonra çeşitli motosiklet eğitim kurslarından da eğitim alırsan, gayet de CBR 125R ile başlangıç yapabilirsin, tanıdığım çok kişi var, gerekli eğitimleri alıp Kawasaki Ninja 250SL ile başlayan, gayet de kazasız belasız giden bir dostum da var.

Önemli olan eğitim ve dikkattir, gerisi gelir.
 
1.70 boyum var ve 60 kiloyum ve Honda CBR125R kullanmak istiyorum kullanabiliri miyim? 16 yaşındayım.

Evet dostum, kullanabilirsin. Fakat boyun ani olaylarda tam yetmeyebilir. 1.5 seneye bende alacağım ama hız gibi işlerle alakan yoksa zaten 125'de pek olmaz ama naked öneririm. Hortlattığım için k.b
 

Yeni konular

Geri
Yukarı