16 yaşında hangi işi yapabilirim?

american_psycho

Decapat
Dostlar, ben 16 yaşında bir gencim ve iş yapmak, para kazanmak istiyorum. Ne gibi bir iş yapabilirim? Babam müteahhitlik yapıyor, ben de onun yanında bu işleri öğrensem mi yoksa başka bir ismi yapsam diye düşünüyordum. Arada kaldım.

Öncelikle 16 yaşında ancak çırak olarak çalışabilirsin bir yerde yasal olarak seni başka türlü çalıştıramazlar.

Sonrasında ise nelere merakın olduğunu öğrenmelisin. Çizime olabilir, bilgisayara, kodlamaya, arabaya, bir şeyler tamir etmeye yani en iyi neyden anlayabilirsin onları düşünüp ona göre bir meslek seçmelisin

Öncelikle 16 yaşında ancak çırak olarak çalışabilirsin bir yerde yasal olarak seni başka türlü çalıştıramazlar.
Yanlış bilgi, Türkiye'de sigortalılık başlama yaşı 16'dır ve belirli şartlar çerçevesinde 16 yaş ve üstü çalışabilir.

@american_psycho okulunla aran nasıl dostum?

Yanlış bilgi, Türkiye'de sigortalılık başlama yaşı 16'dır ve belirli şartlar çerçevesinde 16 yaş ve üstü çalışabilir.

@american_psycho okulunla aran nasıl dostum?
5510 ve mülga 506 sayılı Kanunlara göre 18 yaşının altındaki işe giriş sigorta süresinin başlangıcı olarak sayılmaz. Ancak 18 yaşın altındaki çalışmalar, kişilerin SGK kapsamındaki sigortalılıkları hesaplanırken prim ödeme gün sayısına eklenir. Sigortalılık süresini belirleyen “ilk defa sigortalı olunan tarih” 18 yaşının doldurulduğu tarih olarak kabul edilecektir.

5510 ve mülga 506 sayılı Kanunlara göre 18 yaşının altındaki işe giriş sigorta süresinin başlangıcı olarak sayılmaz. Ancak 18 yaşın altındaki çalışmalar, kişilerin SGK kapsamındaki sigortalılıkları hesaplanırken prim ödeme gün sayısına eklenir. Sigortalılık süresini belirleyen “ilk defa sigortalı olunan tarih” 18 yaşının doldurulduğu tarih olarak kabul edilecektir.
Peki bunun benim dediğimle alakası nedir? Sen yasal olarak çalıştırılamaz demişsin, ben ise bunu düzelttim. Sigortalılık süresi ile ilgili bir şey yazmadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı