16 yaşında hangi işlerde çalışabilirim?

küflü ekmek

Centipat
Katılım
14 Kasım 2021
Mesajlar
444
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Otelde çalışmak istiyordum is ilanlarına bakiyordum. Mersindeyim. Para biriktirip ekran kartı alıp sistemimi yukseltmekti amacım. Yaşım 16. ne önerirsiniz? Teşekkürler.
 
Hocam mesleğimle alakalı bir yer bulabileceğimi sanmıyorum astronomi bilimleri okuyacağım.
Konuyla alakasız fakat okumayın. Türkiye'de iş bulma imkanı neredeyse yok. Eğer yurtdışına gideceğim derseniz de baya yıpranmanız gerekecek.
 
Senin gideceğin yer sanayi he sanayi istemem dersen berber restorant vs sanayide bul haftalığına güzel bir iş ustanla görüş daha 2 ay var okulun açılmasına ama iş öğrenmek istiyorsan sanayi ortamı yetiyor ✅
 
Konuyla alakasız fakat okumayın. Türkiye'de iş bulma imkanı neredeyse yok. Eğer yurt dışına gideceğim derseniz de bayağı yıpranmanız gerekecek.

Hayır. Okursan her zaman bir yeteneği olmayarak ortada gezen vasıfsız insanlardan 1 adım önde olursun. Onlar asgari ücrete iş ararken senin en azında asgari ücretli bir işi rahat bulmana sebep olur. En azından aç kalmazsın. Maalesef bu ülkede aç kalmamak için çalışacaksın. Yoksa yemek yemeyi bırak sürünürsün. O nedenle okuma falan diye boş laf yapma. Okumaya azmin yok gelmiş burada bahane üretiyorsun. İsteğin ve hevesin olan mesleği seç ve o bölümü oku. Başka alanda yeteneğin yok ise mecbursun. Türkiye'de hayat böyle maalesef.
 
Hayır. Okursan her zaman bir yeteneği olmayarak ortada gezen vasıfsız insanlardan 1 adım önde olursun. Onlar asgari ücrete iş ararken senin en azında asgari ücretli bir işi rahat bulmana sebep olur. En azından aç kalmazsın. Maalesef bu ülkede aç kalmamak için çalışacaksın. Yoksa yemek yemeyi bırak sürünürsün. O nedenle okuma falan diye boş laf yapma. Okumaya azmin yok gelmiş burada bahane üretiyorsun.
Astronomi bölümü için okumayın demiştim.
 

Geri
Yukarı