16 yaşında nerede çalışılabilir?

NessGhest

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yaz tatilinde nerede çalışabilirim?
Cihazlarım çok kötü ve kasmasından bıktım. Her ikisinden de para kazanabilmek için ne yapabilirim?
Mardin/Artukludayım pek çok yer sordum günde 40 lira ve 20 lira geldi. Çok düşük teklifler yazda nerede çalışıp bilgisayarımı yenileyebilirim.
Not: Sanayi eve bir hayli uzak ve tanıdık yok.

Eğer şehrinizde sanayi sitesi gibi yerler varsa orada mutlaka esnaf lokantası vardır, orada garson olarak çalışabilirsin. Normal garsonluk gibi değildir, geneli self servis ile çalışır. Bana asgari ücret veriyorlardı, 2 ay çalışarak bilgisayarımı yeniledim.

Cihazlarım çok kötü ve kasmasından bıktım. Her ikisinden de para kazanabilmek için ne yapabilirim?
Mardin/Artukludayım pek çok yer sordum günde 40 lira ve 20 lira geldi. Çok düşük teklifler yazda nerede çalışıp bilgisayarımı yenileyebilirim.

16 yaşında para kazanabileceğin değil de ileride meslek için çıraklık yapabilirsin daha çok. Bu yaşlarda çalışanlar para odaklı olmuyor pek çünkü. Berber falan varsa sorabilirsin ama çok para vereceğini sanmıyorum.

Haklısınız. Ama 18 yaştan itibaren başlıyor yüksek paralar sanırım. Bir 10k biriktirebilirsem yeterli olabilir benim için.

Kral garsonluk, kuryelik ve çıraklık yapabilirsin şehirinde hangi sektörde iş bulabileceksen ona yönel. Mesela benim bulunduğum şehirde tarla işlerinde çok işçi arıyorlar bayağı çalışıyorsun ama 14-16 yaş arası çocuklar günlük 1000 TL'nin altına iyi bakmıyorlar. Sınıfından bir yerlerde çalışan arkadaşların varsa onlara da sorabilirsin.

En iyisi berber olabilirsin veya kadın kuaförü hangisini tercih edersen bahşişler vs kazanabilirsin yani.

En iyisi berber olabilirsin veya kadın kuaförü hangisini tercih edersen bahşişler vs kazanabilirsin yani.

Haklısınız. Ama kadın berberine girmeyi kendime yediremem şahsen. Buradaki berber Suriyeli olduğu içinde pek iletişime geçemiyoruz.

Eğer kas gücü varsa ben mesela inşatta çalışıyorum bir ustanın yanında başlayabilirsin.

Eğer kas gücü varsa ben mesela inşatta çalışıyorum bir ustanın yanında başlayabilirsin.

Yani ben şu an yeni geldim hem pazuların artar. Hem iş yapmasını bilirsin hem biraz para kazanırsın.

Yani ben şu an yeni geldim hem pazuların artar. Hem iş yapmasını bilirsin hem biraz para kazanırsın.

Hocam ama çok ağır çalıştırıyorlar orada ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı