YouTube 16 yaşında YouTube'dan para kazanılır mı?

SniqeeZ

Decapat
Daha fazla  
Merhaba 16 yaşındayım ve bu yaşa kadar en az hepiniz ki kadar bir YouTube geçmişim oldu. Az çok algoritmadır nasıl videomu izleyiciye izletirim biliyorum. Kafamdaki plan bir arkadaşımla beraber korku oyunlarıdır veya Hugola'nın, Baldiback'in tarzında garip oyunlardır böyle videolar çekmek. Mizahımıza ve komik montaj yeteneğime güveniyorum. Öylesine 2 3 tane video çektim editledim ve arkadaşlarıma izlettim. Ciddi anlamda beğendiler ve güldüler. Facecam olarak ilk başlarda telefonumun kamerasını kullanmayı düşünüyorum ama baktım bu iş tutuyor o zaman kaliteli bir kamera ve kaliteli bir mikrofona geçerim. Mikrofonum da giriş seviyesi bir mikrofon. Kafama takılan konulardan en büyüğü de 18 yaş altı YouTube'dan para kazanır mı? Veli izni ile yapılıyorsa ailem tamamen bana destek olurlar. Ve bir diğer merak ettiğim konu ise vergidir bağkurdur bu olaylar. İnternetten birçok video izledim fakat kafamdaki soru işaretlerinin tam anlamıyla kalktığını söyleyemem. Özellikle bu işte gerçekten bilgi sahibi olan kişiler cevap verirse çok iyi olur. Boş boş, boş ver, bu dönemde yapamazsın, niye seni izlesinler gibi yorumlar yapmayın. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

Evet, 16 yaşında YouTube'dan para kazanmak mümkündür. Ancak bunun için YouTube'un belirlediği bazı kurallara ve şartlara uyman gerekiyor kanka

1. YouTube İş Ortağı Programı (YPP) Şartları:

1.000 aboneye sahip olman gerekiyor.

Son 12 ayda 4.000 saat izlenme süresi veya 10 milyon Shorts izlenmesi (90 gün içinde) şartını karşılamalısın.

YouTube kanalın, topluluk kurallarına ve para kazanma politikalarına uygun olmalı.

2. Yaş Sınırı:

18 yaşından küçük olduğun için bir ebeveyn veya yasal VA'si ile birlikte bir AdSense hesabı oluşturman gerek. Çünkü Google AdSense (reklam gelirlerini yöneten sistem) için yasal yaş sınırı vardır.

3. Kazanç Yöntemleri:

Reklam Gelirleri (AdSense)

Katıl (Memberships) Özelliği

Super Chat ve Super Stickers (Canlı yayınlarda bağış)

Ürün Satışı ve Sponsor Anlaşmaları

4. Vergi Konusu:
Kazancın belirli bir seviyeye ulaştığında vergi yükümlülükleri olabilir. Türkiye'de bu durum için Mali danışmandan destek alman faydalı olur.

Ekstra İpucu:
YouTube, yalnızca içerik üretmekle değil, aynı zamanda içeriklerini pazarlamakla da ilgilidir. Düzenli içerik yükleyerek, izleyici kitleni büyütebilir ve daha fazla gelir elde edebilirsin.

Evet, 16 yaşında YouTube'dan para kazanmak mümkündür. Ancak bunun için YouTube'un belirlediği bazı kurallara ve şartlara uyman gerekiyor kanka.

1. YouTube iş ortağı programı (ypp) şartları:

1.000 aboneye sahip olman gerekiyor.

Son 12 ayda 4.000 saat izlenme süresi veya 10 milyon Shorts izlenmesi (90 gün içinde) şartını karşılamalısın.

YouTube kanalın, topluluk kurallarına ve para kazanma politikalarına uygun olmalı.

2. yaş sınırı:

18 yaşından küçük olduğun için bir ebeveyn veya yasal VA'si ile birlikte bir AdSense hesabı oluşturman gerek. Çünkü Google AdSense (reklam gelirlerini yöneten sistem) için yasal yaş sınırı vardır.

3. kazanç yöntemleri:

Reklam gelirleri (AdSense)

Katıl (memberships) özelliği.

Super chat ve super stickers (canlı yayınlarda bağış)

Ürün satışı ve sponsor anlaşmaları.

4. vergi konusu:
Kazancın belirli bir seviyeye ulaştığında vergi yükümlülükleri olabilir. Türkiye'de bu durum için Mali danışmandan destek alman faydalı olur.

Ekstra ipucu:
YouTube, yalnızca içerik üretmekle değil, aynı zamanda içeriklerini pazarlamakla da ilgilidir. Düzenli içerik yükleyerek, izleyici kitleni büyütebilir ve daha fazla gelir elde edebilirsin.

Çok teşekkürler yardımın için kral.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı