1600 DPI vs 400 DPI

Emin1223

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. Ben uzun zamandır bir sürü DPI deniyorum. Ben denerken e-sporcuların DPI sensitivitylere de baktım ama bazıları 400 DPI kullanırken bazıları 1600 kullanıyor. Mesela xantares 400 DPI kullanıyor ama tenz 1600 DPI kullanıyor. Bunu arasındaki fark nedir? 1600 mü kullanılmalı 400 mü?

Selamlar. Ben uzun zamandır bir sürü DPI deniyorum. Ben denerken e-sporcuların DPI sensitivitylere de baktım ama bazıları 400 DPI kullanırken bazıları 1600 kullanıyor. Mesela xantares 400 DPI kullanıyor ama tenz 1600 DPI kullanıyor. Bunu arasındaki fark nedir? 1600 mü kullanılmalı 400 mü?

Kendin nasıl rahat ediyorsan o şekil kullanılmalı bence.

Yanlış değilsem eğer yüksek DPI düşük sens daha iyi.
Mesela Sens'in 1 DPI'ın 800 bir de Sens'in 2 DPI'ın 400 olsun bu ikisi arasında mouse çevirirken farkı anlamazsın ama DPI yüksek olan daha akıcı daha isabetli döndürürsün.
Aslında YouTube'da bunun hakkında video vardır oradaki daha iyi anlatır.

Hangisi senin için daha rahatsa onu kullanmalısın. O oyuncuların e-DPI'larına bakabilirsin, kendimden örnek veriyorum ben 800 DPI 0.5 sens oynuyorum yani 400 e-DPI oynuyorum. DPI'ı fazla olan oyuncular da normal şartlarda fazla DPI kullanmayı seven veya crossun daha akıcı hareket etmesini sağlamak için fazla DPI kullanıyorlar. Yani DPI'ının fazla ya da az olması tamamen senle alakalı bir durum, iyi ya da kötü diye bir şey yok.

Yanlış değilsem eğer yüksek DPI düşük sens daha iyi.
Mesela Sens'in 1 DPI'ın 800 bir de Sens'in 2 DPI'ın 400 olsun bu ikisi arasında mouse çevirirken farkı anlamazsın ama DPI yüksek olan daha akıcı daha isabetli döndürürsün.
Aslında YouTube'da bunun hakkında video vardır oradaki daha iyi anlatır.
O akıcılık ve isabetlilik farkı gözle görülmeyecek kadar küçük. Yani oynarken hissetmiyorsun o yüzden önemli olan sens veya DPI değil e-DPI.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı