Elimde 2 tane 4 GB'lık G.Skill DDR3 1600 MHz RAM var hızı 1600 MHz olması gerekirken resimde gördüğünüz gibi 800 MHz'de çalışmakta BIOS'tan RAM frekansını 800'den 1600'e aldım fakat hala 800 olarak gözüküyor. Çözümünü bulamadım yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Bazı Windows 10 sürümlerinde görev yöneticisinde ram hızının yarısı gözüküyor, yanlış bilgilenirdirme ile itham edeceğine biraz araştırmanı tavsiye ederim.
Bazı Windows 10 sürümlerinde görev yöneticisinde RAM hızının yarısı gözüküyor, yanlış bilgilenirdirme ile itham edeceğine biraz araştırmanı tavsiye ederim.
Hocam araştırın diyorsunuzda Windows 10 kullanıyorum evet RAM hızım 2666MHz normal seviyede
Technopat'ın sistem toplama videolarının bazılarında BIOS'a girip RAM hızını arttırıyorlar bence araştırma yapması gereken kişi ben değilim.
Çift kanal veya tek kanal olmasıyla alakası yok. DDR kısaltmasının açılımı "Double Data Rate"tir. İki ile çarpılmasının sebebi odur. Tek kanal RAM'iniz de olsa normal hızında çalışır. RAM'inizde sorun yok bu arada.