1600X işlemcisi olan bakabilir mi?

solvadors

Kilopat
Merhaba işlemcimle ilgili biraz problem yaşıyorum. R5 1600X işlemcisi olan bir arkadaşımız rica etsem AIDA64'den tjmax değeri kısmını atabilir mi? İnternette çok araştırdım ama bulamadım.

Tjunction değeri 95 dereceymiş. Onu soruyorsunuz sanırım.
Şu kısmı soruyorum hocam.
Ek Açıklama 2020-08-09 195725.jpg

Söylediğiniz kelime benim de söylemek istediğim kelimenin açılımıysa eğer bu işte bir terslik var. Çünkü ben de 75 derece diyor. Bunu öğrenmek istiyorum, dert oldu içime.

1600X kullanmadığım için SS atamam ancak TJMax = TJunction Max demek. O değer işlemciden işlemciye değişmez(Tüm 1600X'ler için aynıdır.)

Sizin merak ettiğiniz neden AMD'nin vs sitesinde 95 yazarken AIDA 75 gösteriyor sanırım.
AIDA bazı değerleri database üzerinde çekiyor aynı CPU Z gibi bazı durumlarda yanlış değer gösterebilir.

1600X kullanmadığım için SS atamam ancak TJMax = TJunction Max demek. O değer işlemciden işlemciye değişmez(Tüm 1600X'ler için aynıdır.)

Sizin merak ettiğiniz neden AMD'nin vs sitesinde 95 yazarken AIDA 75 gösteriyor sanırım.
AIDA bazı değerleri database üzerinde çekiyor aynı CPU Z gibi bazı durumlarda yanlış değer gösterebilir.

İşte merak ettiğim de bu, 1600x kullanıcısı olan başka birinde de 75 mi gösteriyor, onu merak ediyorum.
BIOS üzerinde özel Tjunction değeri ayarladınız mı?
AIDA'nın kendi forumunda Tjunction değerinin yanlış gösterilmesi ile ilgili bir konu açılmış.

Hayır hiç bir işlem yapmadım. Yazıda bahsedilen ayar bende çıkmıyor. Ayrıca BIOS üzerinde Tjmax ayarını da görmedim. Yani dokunmadım. Ayarı buldum ve değiştirdim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı