1600x900 monitör ile 1660 Ti sistem uyumu

Foogybugy

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci / Müzik Prodüktörü
Yakın zamanda aksilik olmazsa bir sistem toplamak istiyorum. Toplamak istediğim sistem şu şekilde;

* B450M model bir anakart,
* AMD Ryzen R5 2600 işlemci,
* GTX 1660 Ti ekran kartı vs. şeklinde gidiyor. Diğerleri konumuz için önemli değil.

Şimdi, ben bu sistemi toplayabilirsem, topladığım zaman bütçemi bir tık aşıyor. Onu da bir şekilde halledip güzel bir kasa kurmak istiyorum. Fakat şöyle bir problemim var, benim monitörüm AOC E2070S. 19.5 inçlik, 1600x900 çözünürlüğünde bir monitör. 1080P yeni bir monitör almak istiyorum ancak eğer sistemi toplayabilirsem, monitöre para kalmayacak. Dolayısıyla daha sonra elime para geçene kadar bu monitörle idare etmeyi düşünüyorum ancak ben bu sistemi bu monitörde çalıştırırsam ekran kartında dar boğaz yaşarım gibime geliyor. Sistemden tam verim alamayacağımı düşünüyorum. Bu konuda detaylı bir bilgilendirme yapabilir misiniz acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz yapmaz.
Ama sistem toplamayla ilgili tavsiyem var: eğer sistemi 16gb ram topluyorsan onun yerine 8gb ram alıp rtx2060 alabilirsin ileride de 8gb ram alırsın bi tane daha ( Ben bunu düşünmedim ve 1660ti aldım Kappa)

Darboğaz yapmaz.
Ama sistem toplamayla ilgili tavsiyem var: eğer sistemi 16gb ram topluyorsan onun yerine 8gb ram alıp rtx2060 alabilirsin ileride de 8gb ram alırsın bi tane daha ( Ben bunu düşünmedim ve 1660ti aldım Kappa)
Maalesef 8 GB RAM ile topluyorum. Başta tercihim 16 GB RAM idi ancak bitçe kısıtlığından dolayı 8'e indirmek zorunda kaldım. Gönül isterdi ki 1000 TL daha fazla bütçem olsun, 2060 ile 16 GB RAM şeklinde toplayayım ama durum bu şekilde ne yazık ki. Buna da şükür yine de :)
Darboğaz yapmaz sen oyunları 1080p oynasanda monitor sana 900p olarak gösterir sadece önce sistemi al monitörü alırsın bir şekilde ileride.
Doğru söylüyorsun. Eğer yaparsa da FPS'i 60'a sabitlerim oyunlarda. Çok sorun değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı