165 Hz monitör panelini 240 Hz panel ile değiştirmek

bertony

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, malumunuz 240 Hz monitörler çok pahalı.
Elimde olan monitörün kasasını, vb, komponentlerı değiştirmeden panel alsam ve o paneli elimde bulunan monitör kasasına monte etsem olur mu?
240 Hz monitör panelleri satılıyor mu?
İnternette panel satan bir yer göremedim.Sadece laptop panelleri satılıyor.
Böyle bir şeyi hiç düşünen oldu mu?

Yani ben bir monitör almak yerine içindeki paneli satın alıp tıpkı monster'ın yaptığı gibi dış kaplamasını yapabileceğim birşeyi düşündüm.
Şuanda iyi bir monitör 5000 tl.
Ben yapsam maksimum 3000 tlye olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Yapılabilir bence,biraz çizim bilgisi olan herkes yapabilir diye düşünüyorum.
Ama 240 hz panellerin satıldığını internette göremedim.
Laptop panelleri satılıyor ama yüksek hz yenileme hızına sahip panellerin satıldığını görmedim.

Astarı aslından pahalısına gelir gibi geliyor.
Plastik enjeksiyon kalıpçılara çizdiğim ölçülerde kalıp,yani kalıbını çıkartsam,içine de paneli monte etsem olur diye düşündüm .

Elimde olan monitörün kasasını, vb, komponentlerı değiştirmeden panel alsam ve o paneli elimde bulunan monitör kasasına monte etsem olur mu?

Yani ben bir monitör almak yerine içindeki paneli satın alıp tıpkı Monster'ın yaptığı gibi dış kaplamasını yapabileceğim bir şeyi düşündüm.
Şu anda iyi bir monitör 5000 TL.
Ben yapsam maksimum 3000 TL'ye olur diye düşünüyorum.

Sadece panel değişimi ile olacak iş değil bu. Elektronik devrelerde değişmesi lazım.

Yapılabilir bence, biraz çizim bilgisi olan herkes yapabilir diye düşünüyorum.
Ama 240 Hz panellerin satıldığını internette göremedim.
Laptop panelleri satılıyor ama yüksek Hz yenileme hızına sahip panellerin satıldığını görmedim.

Hocam muhtemelen panel satan çoğu panel Çin malıdır kaliteli olacağını sanmıyorum hem de hiç.

Onun yerine elinizdeki 165Hz monitörü iyi bir fiyata satıp ikinci el ucuz 60Hz bir monitör alıp onunla değiştirin. Neden 165Hz monitörü hiç ediyorsunuz? Ayrıca 165Hz gayet yeterli. 240Hz kullandığınız da öyle aman aman bir fark olmayacak. Hatta 144Hz ile kıyaslarsanız yine çok fazla fark yok. İkinide kullanmış biri olarak söylüyorum.

Yani ben bir monitör almak yerine içindeki paneli satın alıp tıpkı monster'ın yaptığı gibi dış kaplamasını yapabileceğim birşeyi düşündüm.
Şuanda iyi bir monitör 5000 tl.
Ben yapsam maksimum 3000 tlye olur diye düşünüyorum.
Olmaz.

Onun yerine elinizdeki 165Hz monitörü iyi bir fiyata satıp ikinci el ucuz 60Hz bir monitör alıp onunla değiştirin. Neden 165Hz monitörü hiç ediyorsunuz? Ayrıca 165Hz gayet yeterli. 240Hz kullandığınız da öyle aman aman bir fark olmayacak. Hatta 144Hz ile kıyaslarsanız yine çok fazla fark yok. İkinide kullanmış biri olarak söylüyorum.
165 hzden 240'a geçme sebebim hızdan ziyade tepkime süresi.
Şuanda 6 ms alıyorum ve 27 inch monitörü 1080 p olduğu için pikselleri görüyorum ve artık rahatsız ediyor bu durum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı