165 Hz monitör panelini 240 Hz panel ile değiştirmek

Elektronik devrelerin sadece güç girişi değişecektir diye düşünüyorum.
Başka değişmesi gereken elektronik devreler var mı?
Varsa biliyorsanız nelerdir?

Tabii ki var. 144 panelin çektiği güçle 240 panelin çektiği güç aynı olamaz. Bu güç durumuna göre kart üzerinde ki kondanstörler/kapasitörler vs. değişmeli hepsi.

Tabii ki var. 144 panelin çektiği güçle 240 panelin çektiği güç aynı olamaz. Bu güç durumuna göre kart üzerinde ki kondanstörler/kapasitörler vs. değişmeli hepsi.
Kondansitör ve kapasitörleri piyasada halihazırdaki monitördekinden çok daha kalitelilerini bulabileceğime eminim.Biraz işten anlayan bir bilgisayarcı yada telefoncu yapabilir bunu.
Lehim makinesi ve mikroskopla baktıktları ince lehim makinesi olsa bende yapabilirim çok zor birşey değil.
Ama en önemlisi şu ki yüksek hz yenileme hızına sahip tn panel satışı internette göremedim.
Çindeki sitelerdede göremedim.

165 hzden 240'a geçme sebebim hızdan ziyade tepkime süresi.
Şuanda 6 ms alıyorum ve 27 inch monitörü 1080 p olduğu için pikselleri görüyorum ve artık rahatsız ediyor bu durum.
240Hz biraz gereksiz hocam. Onun yerine daha düşük tepkimeli 165Hz IPS panel güzel bir monitör alabilirsiniz.

Hocam paranız 165Hz içinde mi yok? Elinizdekini satıp üstüne biraz birşeyler ekleyip yenisini alırsınız.
Zaten elimde 165 hz var hocam :)
Elimdeki kullandığım hiçbir elektronik ürünü satmayı sevmiyorum.
Hem zaten 2100 tlye 2 sene önce almışım.
Şimdi satsam 3000 tlye ne alacağım :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı