1650 Super GPU kullanımı düşüyor ve ani FPS düşüşleri oluyor

ByEren19

Hectopat
Katılım
26 Şubat 2018
Mesajlar
63
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
GTX 1650 Super, i5 9400F, 8 GB RAM, 600W PSU.
Sistem özelliklerimi yukarıda belirttim, aldığım FPS değerleri 100. GPU kullanımı %70 80 civarlarındayken anlık %0'a düşüyor ve FPS'im 10 20 oluyor. Sorun RAM'im 8 GB diye değil, çünkü aynı sistem internetteki videolarda böyle bir sorun olmuyor. Ekran kartı driverlarını güncelledim, ekran kartı driverı silip geri yükledim. Her türlü yardımlarınızı bekliyorum.
 
Yok dostum. Biraz ağır bir itam oldu. Kusura bakma. Ama sorunu SSD'denden kaynaklanan da gördüm, ben oda bir etken. Sonuçta 8 GB RAM ölse de hala oyun oynanabilir.

Hocam 8 GB RAM'le çok sorun yaşadım ben. Ondan direk RAM geliyor olabilir aklıma. :D
 
Sorunun RAM'den kaynaklı olmasa bile 2x8 performansı ortada kardeşim keza ben o internette ki videolara asla inanmıyorum.


Hocam sorun RAM'den dolayı. Bende de aynı sorun vardı 16 yaptım RAM'i geçti. Çünkü bende internetten baktığımda drop olmuyordu.

RAM'den kaynaklı olmadığına eminim arkadaşım da da aynı sistem var benim gibi sorun yaşamıyor evet performansı arttırıyor ama benim direkt GPU kullanımı düşüyor ve FPS düşmesi yiyorum.
Kankam arkadaş yazmış işte sorun ondan değil diye. Sizde artık 8 GB RAM'e 2 GB muamelesi yapıyorsunuz. Senin problemin o olabilir ama arkadaşın olmayabilir. Biraz objektif yaklaşın artık.

Herkes sürekli RAM'den dolayı dediği için özellikle belirttim RAM ile ilgili bir sorunum olmadığını ama tekrar gelen cevaplar RAM yükselt cevabı oldu.
Hangi oyunlarda yaşanıyor? Oyunlar SSD'de mi HDD'de mi kurulu? VRAM kullanımı aşılıyor mu oyundayken?

HDD'ye kurulu. Oynadığım oyunlar GTA 5 Call of Duty Warzone Rust Watch Dogs 2. VRAM kullanımı aşılmıyor.
Hocam SSD veya HDD'mi hangi model?

WD Blue.
Ayrıca izlediğiniz videolarda kullanılan RAM'ler tek kanal mı?

Tabi ki de tek kanal bire bir kendi sistemim ile aynı sistem testlerine bakıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı