1650 Super vs 1660 Super

• Konuyu başlatan BHANN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 55
  • Görüntüleme 3.712
O kart hazır sistemlere özel. Şu anda acil f/p kart alacak olsam tercihim bu olurdu.

Ayrıca hemde fabrika çıkışlı hız aşırtma mevcut kartta düz 1660 lardan daha performanslı 1660S kadar olmasa da performansı biraz daha yakın olacaktır.

Kafalar karıştı..
Ben olsam almam 5500XT F/P konusunda iyi bir durumda değil tek artısı 8 GB VRAM ve benim şahsi düşüncem olarak bu kartın gücü için bu VRAM fazla. 6 GB olsaydı en ideali olurdu diye düşünüyorum gerçi ne desem de AMD değilim değişen bir şey olmayacak :D

Ayrıca hemde fabrika çıkışlı hız aşırtma mevcut kartta düz 1660 lardan daha performanslı 1660S kadar olmasa da performansı biraz daha yakın olacaktır.

Bir de 1660 ile 1660 Super birebir aynı kartlar GDDR5 ve 6 olmaları dışında. Ortalama %10 performans için 500-600 TL verilmez.

Screenshot_4-vert.jpg

1650S F/P konusunda çok daha iyi O satılan 5500XT den daha ucuza 1660S almıştım ben.
Yanlış konuya yazmışsınız sanırım, "2020'nin ilk çeyreğindeymiş gibi konuşuyoruz." konusu değil bu. 2100 TL'ye 1650S mi olur?
8 GB VRAM ve benim şahsi düşüncem olarak bu kartın gücü için bu VRAM fazla.
Değil, zorlayan oyunlar var.

Ben olsam almam 5500XT F/P konusunda iyi bir durumda değil tek artısı 8 GB VRAM ve benim şahsi düşüncem olarak bu kartın gücü için bu VRAM fazla. 6 GB olsaydı en ideali olurdu diye düşünüyorum gerçi ne desem de AMD değilim değişen bir şey olmayacak :D.

2K'da da oyun oynatabiliyor bu kart yalnız ve çoğu güncel oyunda oldukça fazla gereksiz yüksek VRAM kullanımı oluyor illa. Ne kadar fazla o kadar iyi. 2015'te çıkan çoğu oyun 1080P'de bile üst ayarlarda 4 GB ve üzeri VRAM kullanıyordu. İleride 4 GB en düşük sınır olacaktır bir oyun için. Aslında 1660S 6 GB olması sıkıntı bence. 1660S güçlü bir kart olsa da ilerleyen zamanda VRAM yetmezliğinden RX 5500 XT altında kalacaktır rahatlıkla çoğu oyunda.

Yanlış konuya yazmışsınız sanırım, "2020'nin ilk çeyreğindeymiş gibi konuşuyoruz." konusu değil bu. 2100 TL'ye 1650S mi olur?

Değil, zorlayan oyunlar var.
Dostum peki 2700 e 5500XT mi olur ? 1650S in de fiyatı pahalı zaten. Ayrıca 1660S i Kasım ayında aldım çok uzak bir zaman değil. VRAM konusunda dediğim gibi şahsi düşüncem herkesin oynadığı oyunlara bağlı aslında ben 6 GB VRAM ve 1660S'in gücü ile memnunum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı