1650 Ti sistem Forza Horizon 4 düşük FPS

LeventÜ

Decapat
Herkese selamlar, Monster laptop kullanıcısıyım ekran kartım 1650 Ti işlemcim i7-10750H. Forza da orta ayarlarda oyun ilk açıldığı anda 80-90-100 FPS'leri görürken kısa bir süre sonra 50-60-70 kere düşüyor hatta bazen anlık 40 FPS'lere kadar düşüyor. Oyunu açtığım anda boşta 4GHz üst çalışan işlemci 3.50 GHz civarına düşüyor, PC biraz daha ısınınca 3GHz'nin de altına düşüyor, bunun için alttan fan alacağım ama orta grafiklerde FPS bu kadar düşük olmamalı.

Herkese selamlar, Monster laptop kullanıcısıyım ekran kartım 1650 Ti işlemcim i7-10750H. Forza da orta ayarlarda oyun ilk açıldığı anda 80-90-100 FPS'leri görürken kısa bir süre sonra 50-60-70 kere düşüyor hatta bazen anlık 40 FPS'lere kadar düşüyor. Oyunu açtığım anda boşta 4GHz üst çalışan işlemci 3.50 GHz civarına düşüyor, PC biraz daha ısınınca 3GHz'nin de altına düşüyor, bunun için alttan fan alacağım ama orta grafiklerde FPS bu kadar düşük olmamalı.

Isınınca performans kayıpları olur, eğer sıcaklık değerleri yüksekse normal diyebiliriz.

İşlemciniz ısınıyor ve doğal olarak hızını düşürüyor her laptobun olmazsa olmaz sorunu. Fan ile bir tık önliyebilirsiniz. Birde Raminiz 8 ise ondanda kaynaklı olabilir.

Oyun içi sabit 60 FPS olması gerekiyor. Bazı ara sahnelerde de 40 FPS olur. Ayarlardan bakarsan maksimum kare hızı 60 olarak görünür. Oyunda kasma, donma yoksa sorun yok.

Gelişmiş güç ayarlarından işlemcinin soğutma ilkesini kontrol eder misin orada işlemci ısınınca önce işlemciyi yavaşlat veya fan hızını arttır diye seçenek olması gerek oradan fan hızını arttır seçersen daha iyi sonuç alırsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı