1660 GTX sistemde Days Gone FPS takılmaları

İşletim sistemi
Windows 10
Update'ler ile düzelir oyun daha yeni çıktı muhtemelen optimizasyon sıkıntısı vardır Detroit Become Human 140 FPS'de oynamama rağmen hala yaşıyorum Sony oyunları PC'ye aktarılırken problemli oldu.
Detroit en azında konsolda düzgün çalışıyordu, Days Gone konsolda bile sıkıntılıydı zaten.
 
Days Gone şu ana kadarki izlediğim benchmark testlerine göre oldukça optimize gibi duruyor. Detroit Become Human veya bir Horizon Zero Dawn gibi bol bol patch almayacaktır diye düşünüyorum, hatta şu ana kadarki eli yüzü düzgün en sistem dostu konsoldan portlanmış oyun desem de yeridir.

RAM 8GB olsaydı sorun RAM yetersizliği derdim ancak 16GB kullandığınızı ifade etmişsiniz, çift kanal genelde performans tatmin edici olmayınca önerilir ama burada durum biraz değişik gibi, benchmarklarda motor sürüşlerinde herhangi bir takılma vs de göremedim ayrıca.
 
Days Gone şu ana kadarki izlediğim benchmark testlerine göre oldukça optimize gibi duruyor. Detroit Become Human veya bir Horizon Zero Dawn gibi bol bol patch almayacaktır diye düşünüyorum, hatta şu ana kadarki eli yüzü düzgün en sistem dostu konsoldan portlanmış oyun desem de yeridir.

RAM 8 GB olsaydı sorun RAM yetersizliği derdim ancak 16 GB kullandığınızı ifade etmişsiniz, çift kanal genelde performans tatmin edici olmayınca önerilir ama burada durum biraz değişik gibi, benchmarklarda motor sürüşlerinde herhangi bir takılma vs de göremedim ayrıca.

Az önce GTX 1660 Ryzen 5 1600 bench izledim Days Gone yürüken AVG 70 küsurlerde gösterirken 19'lara düştü, emin misin PS4 Pro'nun veya PS4'ün en stabil çalışan konsol olduğundan Apex Legends oynarken droplar yüzünden PS4 Pro'ya kafa atanlar tanıyorum :), ki arkadaş laptop veya masaüstü diye bahsetmemiş laptopsa daha vahimdir FPS düşüşleri droplar sıcaklık ve güç değerlerinden.
 
AVG ortalama FPS'in 70'lerden 19'a düşmesi pek mantıklı gelmedi bana, belki anlık stutterlar meydana gelmiş olabilir o da sadece %0.1 Low değerine yansır genelde ama benim izlediğim birçok benchte sıkıntı yoktu garip bir şekilde. Mesela bugün Santiago Santiago, Days Gone canlı yayını yapmıştı, test ettiği RX570/GTX 1650 Super gibi kartlarla belirttiğiniz şekilde ciddi performans sıkıntılarıyla karşılaşmamıştı, bilmiyorum izlediğim diğer R5-3600 işlemcili başka bir video da buna benzer sık karşılaşılan bir probleme rastgelmedim, belki arada çok nadir oluyordur böyle bir sıkıntı ama sanırım ben karşılaşmamış olabilirim.

Örnek bir benchmark, hepsini izlemedim ama izlediğim kadarıyla sorun göremedim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca sistem dostu derken konsollardan bahsetmemiştim aslında, yoksa söylediğiniz olay doğru olabilir tabii. Cümle içerisine gerekli yere virgül koyamadığım için yanlış anlaşılmış, benim kastettiğim olay Days Gone'nın başarılı optimizasyonuydu :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı