1660 Super sistemde FPS düşük

Sweet Cupcake

Decapat
Katılım
5 Ocak 2022
Mesajlar
570
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Team Force TUF Gaming allience 8x2 RAM.
SSD veya HDD modeli
PNY CS 900 1 TB SSD.
Ekran kartı
GTX 1660 Super MSI Ventus.
Anakart
H410MA Pro
İşlemci
i5 10400F.
Merhaba arkadaşlar hangi oyunu oynarsam oynayayım yüzde 99 FPS'im çok düşük oyunlar kasıyor gibi geliyor yüksek FPS olmasına rağmen.

Bir örnek vereyin Call of Duty Warzone'da FPS 90 iken yüzde 99 FPS'im 30'larda sürünüyor.
Warzone hariç Days Gone giriyorum onda da 40'larda geziyor yüzde 99 FPS normal FPS 90 80 arası.
Bir de yakın zamandır Kernel Power 41 63 hatası alıyorum. Düzeltmedim ondan dolayı PC sorun veriyor gibime geliyor.
PC arada donup kalıyor kendini yeniden başlatıyor bir de bu olay ya oyun içinde oluyor ya da oyundan çıktım an oluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ve işlemci uyumuna bakinca, RAM GHz niz, yani hiziniz düşük, Sebebi bu büyük ihtimalle. Ayrica PSU nuz kac watt?
 
Anakart ve işlemci uyumuna bakinca, RAM GHz niz, yani hiziniz düşük, sebebi bu büyük ihtimalle. Ayrica PSU nuz kac watt?

PSU 550 watt hocam ankartla işlemci 2666 MHz kilidi var biliyorum ama sorun o değil eskidende aynıydı ama akiciydi oyun ben disklerden ya da güç kaynağından şüpheleniyorum.
 
OCCT programı ile Power test yapip, PSU test edebilirsin, CrystalDiskInfo programi ile SSD sağlığını test edebilirsin Ayrica BIOS ve PC güncelliğiden emin olun.
 
OCCT programı ile Power test yapip, PSU test edebilirsin, CrystalDiskInfo programi ile SSD sağlığını test edebilirsin ayrica BIOS ve PC güncelliğiden emin olun.

Hocam Kernel Power 41 63 hatası neden olur mu PC her kendini kapattında bu hatayı veriyor yüzde 99 FPS'in bu yüzden düşük olabilir mi?
 
Hocam Kernel Power 41 63 hatası neden olur mu PC her kendini kapattında bu hatayı veriyor yüzde 99 FPS'in bu yüzden düşük olabilir mi?

Hocam Sebebi o evet de, Onun sebebi ne orasi belli değil, Power yaziyor diye PSU olacak diye bir şey yok, Ekran karti da olabilir. 3'lu Priz bile sebep olabilir, Parcalari önce gerekli programlarla test etmelisin.
 
Hocam sebebi o evet de, onun sebebi ne orasi belli değil, Power yaziyor diye PSU olacak diye bir şey yok, ekran karti da olabilir. 3'lu priz bile sebep olabilir, parcalari önce gerekli programlarla test etmelisin.

Tamam hocam diski daha test etmedim ama PSU 6 dakikada kapattı OCCT'de diskide test edip buraya yazarım çok teşekkürler yardım ettiniz için.
 

Geri
Yukarı