1660 Super ve 144Hz monitör için HDMI mı DP mu kullanılmalı?

@polokral3846
Bu tabloya bakabilirsiniz.
_20201007_153026.JPG

@iPoseidon
Bence sertifikalı DP kablosu al.

Ekran kartı tam modelin nedir? Port özelliklerini bilmeden bir şey söylemek doğru olmaz.

Port sürümünü söylemişsin zaten monitörün HDMI (v1.4) destekliyor. Yani 144 Hz alman mümkün ama bence Displayport kullanman daha iyi olacaktır.

Son düzenleme:
Beyler daha bilgisayarı almadım ama ekran kartım 1660SUPER olacak, yanında kendi display portu gelmiyor mu? İnventusdan almayı düşünüyorum. Ve HDMI ile DP aynı renk kalitesini felan verir değil mi?

Beyler daha bilgisayarı almadım ama ekran kartım 1660SUPER olacak, yanında kendi display portu gelmiyor mu? İnventusdan almayı düşünüyorum. Ve HDMI ile DP aynı renk kalitesini felan verir değil mi?
1660SUPER de Display port mevcut. Monitör kutusundan da Display port kablosu çıkacaktır.

Bir arkadaş sertifikalı Display port al demiş monitörden çıkan Display portu mu kullanayım yani? Birde HDMI ile Display port arasında ki renk farkları varmı?
Böyle bir şeye hiç gerek yok. Monitörden çıkanı kullanabilirsin. Renk konusunda pek bilgim yok ama pek bir fark olacağını sanmıyorum. Olsa bile Display port daha kaliteli görüntü verecektir. Frekans değerleri daha yüksek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı