1660 Ti Ekran Kartından Tam performans Alamama

cem0104

Hectopat
Katılım
27 Şubat 2018
Mesajlar
115
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar arkadaşlar hepinize. Oyunlarda tam performans alamıyorum. Aynı ekran kartıyla CS:GO'da ortalama 300 FPS alınabiliyor ama ben düşük ayarlarda 200 civarı alıyorum. BFV aynı işlemci ve ekran kartıyla Ultra'da 90 FPS ile oynanılabiliyorken sürekli drop yiyorum ve 60 altına düşüyor. Buna sebep olan ne olabilir? (Ekran kartı driverini güncelledikten sonra BFV de daha fazla drop yemeye başladım)
Parçalarım:
INNO3D GTX 1660 Ti
R5 2600
ASUS B450M-K
Kingston HyperX Fury 2x8 RAM
Toshiba OCZ 480 GB SSD
 
SSD TR200 sanırım, umarım o bu sorunları yapmıyordur.
Sağlık sorunları var, oyunlarda drop yemeni vs. sağlayabilir.
Fakat sorunun bu olduğunu pek sanmıyorum.
Format atmayı hiç denedin mi?
 
Bu sorunu ben eski güç kaynağımdan dolayı yaşıyordum. GTX 1060'ıma güç yetmiyormuş sanırsam PSU değiştirip 450W'dan 850 +80 Gold PSU'ya geçince bütün stabilite sorunlarım düzeldi. Sizin PSU'nuz nedir?

Güç kaynağın ne kadar eskiydi? Sıcaklık değerlerinde bir değişiklik oldu mu 80+ Gold güç kaynağına geçince? Şöyle bir konum vardı aynısı senin de başına geldi mi merak ediyorum.
 
Bilgisayarı geçen yaz topladım güç kaynağının gamepower 600w olması lazım
SSD TR200 sanırım, umarım o bu sorunları yapmıyordur.
Sağlık sorunları var, oyunlarda drop yemeni vs. sağlayabilir.
Fakat sorunun bu olduğunu pek sanmıyorum.
Format atmayı hiç denedin mi?
Sağlık %92 de ssd problem olduğunu sanmıyorum
 
BFV aynı işlemci ve ekran kartıyla Ultra'da 90 FPS ile oynanılabiliyorken sürekli drop yiyorum ve 60 altına düşüyor.

Bence kilit nokta burada. Oyun içerisinde drop yiyor musun? Ekran kartı kullanım yüzdeni, sıcaklıkları MSI Afterburner ile takip ettin mi? Tek kişilik herhangi bir oyunda denedin mi yoksa yalnızca çoklu oyunculu oyunlarda mı oluyor? Bir de RAM'lerin kaç Mhz'de çalışıyor?
 
Bence kilit nokta burada. Oyun içerisinde drop yiyor musun? Ekran kartı kullanım yüzdeni, sıcaklıkları MSI Afterburner ile takip ettin mi? Tek kişilik herhangi bir oyunda denedin mi yoksa yalnızca çoklu oyunculu oyunlarda mı oluyor? Bir de RAM'lerin kaç MHz'de çalışıyor?

BFV Online'da Xbox Game barda CPU %79 Afterburner'da %69 gösteriyor. Ekran kartı kullanımı ikisinde de hemen hemen aynı %75 civarı gösteriyor. İşlemci sıcaklığı 63 derece olarak gösteriyor GPU sıcaklığı 80 dereceye kadar çıktığı oluyor. Bide arada fan bir anda hızlanmaya başlıyor (tahminimce işlemcinin fanı) acaba ısındığı için oluyor olabilir mi? Son zamanlarda bilgisayarın performansı iyice düştü ve fan daha sık hızlanmaya başladı.
 

Geri
Yukarı