1660 Ti GTA V Düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
1
Yer
Valve Corporation.
Merhaba. Bundan yaklaşık 2-3 hafta öncesine kadar GPU kullanımı sorunu çekiyordum. Bu yüzden istediğim performansı alamıyordum. Oyun ayarlarını "Restore Defaults" yani oyunun kendi default ayarlarına döndürdüğümde sorun düzeldi. FPS 100-110 arası gidiyordu yüksek ayarlarda. Aynı ayarlar bir değişiklik yok, bir girdim oyuna 50-60 FPS alıyorum. GPU kullanımım %97 darboğaz yok. Sebebi nedir? Normalde böyle bir sorun olmazdı. Advanced Graphics ayarlarını düşürdüm 70 e çıktı FPS o kadar.

Sistem özelliklerim;
  • 1660 Ti
  • Ryzen 5 3600
  • B350M PRO VD PLUS
  • 8*2 2400 MHz CL15 RAM
  • 600W 80+ Gold PSU
110 FPS aldığım yerde 70 FPS zor alıyorum.

Dosya Ekleri

• Grand Theft Auto V Screenshot 2021.03.18 - 17.49.23.87.png
    Grand Theft Auto V Screenshot 2021.03.18 - 17.49.23.87.png
    3,9 MB · Görüntüleme: 119
Arkada Anti-Virüs çalışıyor mu?
Hayır hocam sadece Windows Defender çalışıyor. Ama o bilgisayarı aldığımdan beri çalışıyor yani onunla pek alakası olacağını düşünmüyorum. Arka plan uygulamalarının da etkileyeceği FPS'nin 3-4 olduğunu düşünüyorum. Vaktiyle çok fazla ayar denemiştim. Neyse yabancı forumlarda konu açmayı deneyeceğim madem technopat üzerinde pek yardım bulabileceğimi düşünmüyorum :(

Olmuyorsunuz zaten hocam. Oyun ayarlarımı iki kere yazdım. Ama anlamak istemiyorsunuz tek derdiniz mesaj kasmak. Terk edebilirsiniz konuyu hocam. Üçüncüye de yazayım MSAA X4. Diğer ayarlar Very High - Ultra arası. Ama GTA V oynamadıysanız bile internete GTA V Default ayarlar yazdığınızda çıkacağını düşünüyorum.

FPS sınırlaması yok.
Hayır hocam sadece CS:GO için bir kaç ayar yaptım.
Sürücüler hepsi güncel.
Üçüncü kez mi? MSAA ile alakalı hiçbir ayar ilk mesajda yazmıyor. Benzer bir sistem ile aynı FPS'i GTA 5'de ben de alıyorum. FPS değerleriniz normal. Eksik bilgi verip daha sonra ''Derdiniz mesaj kasmak mı?'' demeyin.

Artı -1 Eksi
Hayır hocam sadece Windows Defender çalışıyor. Ama o bilgisayarı aldığımdan beri çalışıyor yani onunla pek alakası olacağını düşünmüyorum. Arka plan uygulamalarının da etkileyeceği FPS'nin 3-4 olduğunu düşünüyorum. Vaktiyle çok fazla ayar denemiştim. Neyse yabancı forumlarda konu açmayı deneyeceğim madem technopat üzerinde pek yardım bulabileceğimi düşünmüyorum :(
Güç planınız nedir?

Üçüncü kez mi? MSAA ile alakalı hiçbir ayar ilk mesajda yazmıyor. Benzer bir sistem ile aynı FPS'i GTA 5'de ben de alıyorum. FPS değerleriniz normal. Eksik bilgi verip daha sonra ''Derdiniz mesaj kasmak mı?'' demeyin.
MSAA ayarım mı FPS'yi düzeltecek şimdi? Yarı yarıya FPS düşmesi mi normal? 3 kere default ayar kullandığımı yazdım. Hala mesaj kasmaya çalışıyorsun.
Güç planınız nedir?
Yüksek Performans.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı