i5 9300H 1660 Ti GTA 5 düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 11
RAM
16GB, DDR4 2666MHz
Ekran kartı
GTX 1660 Ti(6GB)
İşlemci
i5-9300H
GTA 5'in optimizasyonu mu kötü yoksa benim bilgisayarda mı sorun var gerçekten anlayamıyorum. YouTube'daki testlere göre(ki PC özellikleri benimkiyle aynı) yüksek grafik ayarlarında oyunda 100 FPS'den aşağı alan yok gibi bir şey. Ancak gel gör ki aynı ayarlarla kendi PC'mde 50-60FPS görüyorum, çoğu zaman 45'e kadar düşüyor.

Bu durumda beni rahatsız ediyor çünkü çok rahat bir şekilde Cyberpunk'ı Ultra(RT kapalı tabii ki) ayarlarda 60FPS(FSR3 moduyla 80FPS) oynayabilirken GTA 5'in bu kadar kasılması bana anormal geliyor.

Bunu çözmek için ne yapabilirim?

@490836 hocam bir tavsiyeniz var mı?

Sıcaklıkları yazar mısın?
1704482824255.png

Yenileyin hocam 85 derece normal değil.
"Ortalama laptop kullanıcısı"yım. :D

Yenilemeyeli uzun bir zaman oldu, yenilediğim zaman 70-75'lere kadar düşüyordu diye hatırlıyorum. Macun değiştikten sonra bu konuya tekrar dönceğim, iyi akşamlar.

Termal macun değiştim, ancak bir şey değişmedi.

Ben sanırım derdimi anlatamadım arkadaşlar. Sorun burada PC'nin bütün oyunlarda kötü performans vermesi değil, sorun burada PC'nin sadece GTA 5'e mahsus kötü performans vermesi.

Dolayısıyla baktığım şey bence termal macun yenilemesi değil, optimizasyon olmalı. Sanırım ayarlardan kısmadan bu oyunu rahat oynayamayacağım gibi.

Sadece garip geliyor, 2020 yapımı Cyberpunk'ı, 2018 yapımı RDR2'yi çok rahat oynarken nasıl 2013 yapımı GTA 5'de sistemim bu kadar zorlanıyor diye düşünüyorum.

Yanıt yazanlara teşekkürler, görüşürüz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı