1660 Ti için Kaç Hz Monitör Alınmalı?

1mposs1ble

Decapat
Arkadaşlar merhaba, benim i5-9400F ve 1660 Ti ekran kartım var. Arkadaşımda da aynı sistem var ama benim monitörüm 75Hz onun 144Hz. Onun oyunları cam gibi akıyor benim de iyi ama onun kadar değil. Neden bu kadar fark ediyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Online rekabetçi oyun oynuyorsanız 144Hz alınabilir. Ama misal Witcher 3 oynayacaksanız 144Hz monitör işinizi görmez çünkü o ekran kartıyla 144 FPS almak için düşürürsünüz ayarları bayağı bir.

144Hz tabii ki. Yenileme hızı daha yüksek olduğu için daha akıcı gözüküyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hangi oyunları oynamayı hedefliyorsunuz? 1660ti gücüne oranlar grafik ayarlarıyla oynadığınızda neredeyse her oyunu 144fps lerde çalıştırabilir ancak siz competitive bir oyunu rakibi iyi görmek için grafik ayarlarını biraz düşürüp oynayacağım derseniz 144mantıklıdır, ancak eğlencesine oyun oynuyorum ve genellikle hikayeli oyunlar vs. oynuyorum grafik görmek istiyorum derseniz 75hz yetecektir, 1660ti şuanki her oyunu 75hz dolaylarında oynatabiliyor, üstü fps için kimi oyunda grafik ayarı kısmak gerekebiliyor, dediğim gibi amaç doğrultusunda seçim yapmanızı tavsiye ederim.

Hangi oyunları oynamayı hedefliyorsunuz? 1660ti gücüne oranlar grafik ayarlarıyla oynadığınızda neredeyse her oyunu 144fps lerde çalıştırabilir ancak siz competitive bir oyunu rakibi iyi görmek için grafik ayarlarını biraz düşürüp oynayacağım derseniz 144mantıklıdır, ancak eğlencesine oyun oynuyorum ve genellikle hikayeli oyunlar vs. oynuyorum grafik görmek istiyorum derseniz 75hz yetecektir, 1660ti şuanki her oyunu 75hz dolaylarında oynatabiliyor, üstü fps için kimi oyunda grafik ayarı kısmak gerekebiliyor, dediğim gibi amaç doğrultusunda seçim yapmanızı tavsiye ederim.
AC Odyssey'de istediği kadar oynasın 50-60 FPS'nin üstüne geçemez o kartla.

Ben kendi sistemim ile Low ayarlarda 70 FPS oynuyorum. Yani biraz zor ama genel olarak online oyunlarda rahatlıkla çıkabilir.
Ciddi misiniz? 2060 ile low ayarlarda AC Odyssey 70 vermemeli kesinlikle -_-

Bu videoda ultra 1080 de avg fps 70, sizin sistemde bir sorun olmalı low ile imkanı yok o değeri almanızın (yanlış anlamayın beni)

Burada da low da 100+ alıyor (benim bilmediğim bir durum da olabilir)

AC Odyssey'de istediği kadar oynasın 50-60 FPS'nin üstüne geçemez o kartla.
Güçlü bir işlemci ile medium ayarlarda 100 FPS civarında alıyor. Ayrıca 1-2 oyunda 144 FPS alamıyorum diye 75 HZ monitör alınmaz. 60-70 FPS'de bile 144 HZ monitör daha akıcı çünkü düşük FPS'lerde monitör kendisi kare sayısını artırıyor. XG2401'de var mesela bu özellik. LFC teknolojisi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı