1660 Ti mı yoksa 2070 Super mi?

Bütçe
6000
Hocam darboğaz yersin sıkıntılı işlemcidir istersen önce bir işlemci değiş sonra ekran kartı geçersin he bu arada işlemcin APU muydu ekran kartı var mıydı sistemde. Anakartında iyi besler r. RAM'in kaç.

RAM 8 GB şu an ama onu 32 GB yapmayı planlıyorum
İşlemci ve ana kartıda değiştireceğim zamanla
Onlar için öneriniz var mı mesela işlemci i7 düşünüyorum
Anakart ise MSI
Bu konu hakkında ne almalıyım onlar hakkında bilginiz var ise yardımcı olursanız sevinirim
Bir de şu anki sistem ile bu ekran kartını kullansam sorun olmaz değil mi?

RAM 8 GB şu an ama onu 32 GB yapmayı planlıyorum.
İşlemci ve ana kartıda değiştireceğim zamanla.
Onlar için öneriniz var mı mesela işlemci i7 düşünüyorum.
Anakart ise MSI.
Bu konu hakkında ne almalıyım onlar hakkında bilginiz var ise yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de şu anki sistem ile bu ekran kartını kullansam sorun olmaz değil mi?

Hocam böyle yapacağınıza yeni sistem dizmek emin olun daha mantıklı çünkü siz 32 GB RAM yapsanız bile bu DDR 4 olacak anakartınız AM4 destekliyor ayrıca anakart AM4 desteklediği için sadece AMD alabilirsiniz ve amddede Max 5. ve 6. nesil alırsınız bu nesillerde gayet iyi modeller vardır ama devir AM5 devri. Gittikçe eskileşiyor DDR 4 am 4 falan yani anlayacağınız siz şsistemi tamamen değiştirseniz bile eski bir sistem olacak. Ve siz bu parçalara para biriktirine kadar belki bir segment daha yükselir. He sorun olmaz öyle ara ara 2 maç Valorant CS atıp çıkacağım diyosanız o zaman size uygun temiz bir sistem çıkarabiliriz bütçenizi söyleyin yeterli.

Hocam böyle yapacağınıza yeni sistem dizmek emin olun daha mantıklı çünkü siz 32 GB RAM yapsanız bile bu DDR 4 olacak anakartınız AM4 destekliyor ayrıca anakart AM4 desteklediği için sadece AMD alabilirsiniz ve amddede Max 5. ve 6. nesil alırsınız bu nesillerde gayet iyi modeller vardır ama devir AM5 devri. Gittikçe eskileşiyor DDR 4 am 4 falan yani anlayacağınız siz şsistemi tamamen değiştirseniz bile eski bir sistem olacak. Ve siz bu parçalara para biriktirine kadar belki bir segment daha yükselir. He sorun olmaz öyle ara ara 2 maç Valorant CS atıp çıkacağım diyosanız o zaman size uygun temiz bir sistem çıkarabiliriz bütçenizi söyleyin yeterli.

Hocam hikaye oyunları oynuyorum amaç bu sistemi biraz güzelleştirip güzel fiyata satıp üstüne biraz faha ekleyip yeni bir Intel sistem kurmak.

Bir de şöyle sorayım
RX6600 mü
1660 süpermi.
1660 Ti mı fiyatlar birbirine yakın.

Son düzenleme:
Hocam hikaye oyunları oynuyorum amaç bu sistemi biraz güzelleştirip güzel fiyata satıp üstüne biraz faha ekleyip yeni bir Intel sistem kurmak.

Bir de şöyle sorayım.
RX6600 mü?
1660 süpermi.
1660 Ti mı fiyatlar birbirine yakın.

RX 6600 le 1660 Super Ti çok fark var alacaksan 6600 al. Ben elimde olanı güncelleştireceğim diyorsansa önce işlemciden başla Ryzen 5 5600 çek bir tane fiyatına göre çok F pdir. Sonra RAM değiş ondan sonra RX 6600 çek iyi sistem olur. Hocam bu arada Intel hazır sistemde iyi paraya gelmedimi alınmaz eski Intel yok artık devir AMD devri. Intel muadili AMD işlemciler ayni fiyata fark koyuyor L3 önbellek olarak da tekli çekirdek performansı olarak da AMD önde.

RX 6600 le 1660 Super Ti çok fark var alacaksan 6600 al. Ben elimde olanı güncelleştireceğim diyorsansa önce işlemciden başla Ryzen 5 5600 çek bir tane fiyatına göre çok F pdir. Sonra RAM değiş ondan sonra RX 6600 çek iyi sistem olur. Hocam bu arada Intel hazır sistemde iyi paraya gelmedimi alınmaz eski Intel yok artık devir AMD devri. Intel muadili AMD işlemciler ayni fiyata fark koyuyor L3 önbellek olarak da tekli çekirdek performansı olarak da AMD önde.

Anladım o zaman üst düzey bir AMD anakart almalıyım R7 falan iyidir bence şimdilik sizce.

AM4 tte R7'ler soğutması kötü biraz onu alacaksanız sıvı soğutucuda gerekir direk R5 5600 alın AM4'ün baba işlemcilerindendir ayrıca çok rahatta RX 6600 2070s 4060 falan rahat doyuran işlemcidir.

Peki Ryzen 5 5600 almayı daha sonra düşünüyorum şimdi iki seçenek var 6 bin TL'ye RX6600 mü mantıklı yoksa RTX 2070 Super Gaming X Trio mu daha mantıkı ikisi de temiz kartlar.

Kendi oturduğum şehirde ikinci el temiz az kullanılmış RX 6650 XT buldum siz alınır mı? 6500 TL.

Peki Ryzen 5 5600 almayı daha sonra düşünüyorum şimdi iki seçenek var 6 bin TL'ye RX6600 mü mantıklı yoksa RTX 2070 Super Gaming X Trio mu daha mantıkı ikisi de temiz kartlar.

Kendi oturduğum şehirde ikinci el temiz az kullanılmış RX 6650 XT buldum siz alınır mı? 6500 TL.

Ya da RX 6600 XT mi daha mantıklı o da 6500 civarı.

Son düzenleme:

Ya da RX 6600 XT mi daha mantıklı o da 6500 civarı.

Dostum 2070 Super o fiyata bulduysan ve temizsse kaçırılmaz o fırsat. Zaten 2070 Super RX 6600 XT'den oyun performansı olarak 1 tık önde ayrıca NVIDIA'ya olması da ayrı bir ayrıcalık testlerini yap sorun yoksa direk al çünkü AMD kart daha kötü performansla 500 TL daha fazla 2070 Super'den.

Emin misin reis bak patlamayalım temiz diyor bilgiseyarcı ama bilmiyorum.
Benim PSU 500W galiba tam emin değilim ama nereden öğrenebilirim onu PSU da değişecek o zaman.
Şimdilik değiştirmeden fazla yüke nindirmeden kullansam nasıl olur peki sorun olmaz değil mi?
Sistemde.
Ryzen 5 2600.
1x8 GB 1.35v RAM.
Gigabyte A520M k V2 anakart.
Ve 1 tane Kioxia Exceria G2 1TB M.2 SSD var.
Bude alırsam 2070 Super olacak.
Kaldırır mı?

Emin misin reis bak patlamayalım temiz diyor bilgiseyarcı ama bilmiyorum.
Benim PSU 500W galiba tam emin değilim ama nereden öğrenebilirim onu PSU da değişecek o zaman.
Şimdilik değiştirmeden fazla yüke nindirmeden kullansam nasıl olur peki sorun olmaz değil mi?
Sistemde.
Ryzen 5 2600.
1x8 GB 1.35v RAM.
Gigabyte A520M k V2 anakart.
Ve 1 tane Kioxia Exceria G2 1TB M.2 SSD var.
Bude alırsam 2070 Super olacak.
Kaldırır mı?

Ekran kartının FurMark testini falan iste oradan anlaşılır bilgisayarcı güvenilir biriyse zaten temizdirde yine de bir iste sen sonra sorun çıkmasın. PSU konusunda ise 2070 Super'li halinin çekebileceği Max 300 wattır PSU değeride PSU'nun kenarlarından birinde yazması lazım ön tarafta modelide olması lazım internetten modelini tam yazarak kaç watt olduğuna bakabilirsin 500 watta o sistem için gayet yeterlidir. Ama tekrar söyleyeyim darboğaz yicen 2070 Super'le işlemci arasında çok fark var kısa zamanda değiştirsen iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı