1660 Ti PUBG GPU kullanımı %50'yi geçmiyor

İşletim sistemi
Windows 10

TheUgly

Centipat
Arkadaşlar;

i7-7700.
1660 Ti OC Edition.
16 GB RAM.

Sistem ile PUBG'de 1-2 ay önce 130-140FPS alırken şimdi 80-90 FPS alıyorum. Paraşütle yere düştüğüm anda 40-50 FPS'e kadar düşüyor.
Çatışma esnasında oyun duracak gibi oluyor 20-25 FPS'e kadar düşüyor.
GPU kullanımı %50'nin üzerine çıkmıyor. Sebep GPU olabilir mi?

İşlemcin ısındığı için kendini frenlediyor hızını düşürüyor bu yüzden darboğaz yapıyor diye düşünüyorum. Fanları dönmüyor olabilir mi? Termal macun yenileyin.

AMD sisteme sahip arkadaşlar da bir duruma bakabilir mi? Sadece Intel sistemlere has bir sorun mu öğrenmiş oluruz.

Benim arkadaşta i7 9700K + RTX 2070 var aynı şekilde, oyundaki ani GPU düşmeleri çile çektirecek noktaya geldi neredeyse. Bugün yine i5 7500 + 1050 Ti PUBG darboğaz sorunu adıyla açılmış bir konuya rastgeldim. Çözüm yöntemleri hakkında fikir alışverişinde bulunurken konu sahibi CMD'ye bir takım başlatma kodu yazarak takılma, ani kasma gibi sorunların önüne geçtiğini belirtti. Ne kadar sağlıklı olur bu yöntem bilemiyorum gerçi. Ayrıca ileti sayfasında bir başka yorum belirten arkadaş 3700X kullandığını ve yayın yapma esnasında bile herhangi bir sorun yaşamadığını ifade etti. 9600K + 1660 Super, i7 6700 + GTX 970, i3 8100+ RX 570 gibi kombinlerle yine bu oyunda yaşanılan bu tarz sorunlar için birden fazla konu açıldı. Bir de bu tip birbirleriyle uyumlu ve darboğaz olmayacak bileşenlerin olduğu sistemlerle durmadan darboğaz oluyor şeklinde konuyu açmaları çok sinir bozucu gerçekten. Şahsen oyun önce de olduğu gibi hala arızalı ve optimizasyon özürlüsü, en azından gözlemlediğimiz kadar Intel tarafı için böyle.

O bahsettiğim kodlar:

PowerCfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR IDLEDISABLE 000
PowerCfg /SETACTIVE SCHEME_CURRENT

@TheUgly , arkadaşların da belirttiği gibi işlemci de aşırı ısınmasına bağlı olarak thermal-throttle eşik seviyesini geçiyor olabilir, bu da çalışma frekanslarının büyük ölçüde düşmesine neden olup, performansın yerlerde sürünmesine sebebiyet verebilir. Oyun içi değerlerini güncelleyip yeniden atınız, belki de başlıca sorun burdan kaynaklıdır.

Son düzenleme:
Tüm sıkıntılarına rağmen severek oynadığım oyun PUBG. Bir türlü hiçbir şeyin düzelmediği gibi daha kötü hale gelmiş. 4/8 7700HQ mobil Intel işlemcide oynayıp sıkıntı yaşamıyordum yakın döneme kadar. Ekran kartı %100, işlemci %50-55 dolaylarında geziyordu. Anakart yandığı için girip test etme imkanım olmadı.

Büyük ihtimalle yeni güncelleme ile oyun içinde bir şey aşırı işlemci kullanımına neden oluyor Intel tarafında. Belki hile engeleme üzerine bir şey bile olabilir. Isı sorunu olmayan sistemlerde de sıkıntı gözüküyor. Oyunun güncelleme yayınlaması şart gibi.

Bu kodu bir kez girmek sorunu çözüyor mu acaba?

Bilemiyorum hocam, kendi sisteminde işe yaradığını belirtti. Belki her sistem için verimli bir yöntem olmayabilir. Denemekte fayda var ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…