1660 Ti Sistem FPS Problemi

BurakC

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Belirttiğim sistemde çok düşük FPS alıyorum.

Ekran kartım: MSI Gaming X 1660 Ti overclock falan yapmadım. En azından bilerek yapmadım.

Anakart: Gigabyte A320M.

RAM: Adata 2x8 3000MHz RAM 16 GB [XMP acık ramler 3000.]
İşlemci: AMD Ryzen 2600.
Kasa: Aerocool quartz Blue + High Power PSU +80 Bronze Plus 600 Watt.
Monitör: 60-72 HZ FreeSync monitör LG Curved.
İşletim sistemi:
Windows 10 Home version 1909.
Güç yönetimi: Yüksek performans.

Htep BIOS'tan devre dışı bırakıldı.
PCI Express güç yönetimi durumu: Devre dışı tasarrufta falan değil.
DSR 1.5 ve 2 olarak denedim üstteki DSR ayarı %33 keskinlik. Olumlu fark yok hatta FPS düşüyor.
Ekran kartı Driver'ları güncel. Sistem temiz format üzerine kurulu. DDU ile silip tekrardan Driver kurdum yine yok.
Sistem m. 2SSD Kingston üzerine kurulu. Oyun SSD üzerine kurulu.
Görüntüler PUBG üzerinden alındı. GTA 5 45 65 FPS alıyorum. %25 civarı %45 civarı kullanım var.
Rainbow Six Siege %75 - 90 arası kullanım.
Fallout 76 bedava olduğunda denerken iken ilk başta 15 - 25 FPS almıştım kapatıp açınca +75 olarak Ultra ayarlarda oyun oynadım. Ama ekran kartı kullanımı 75 85 arasıydı.
Bilgisayarı satmak istemiyorum bu kart kullanımları beni bitirecek DSR ile GTA %100 yapıyorum ancak bu sefer kasmaya başlıyor 2K olunca. Biraz uzun yazdım farkındayım fakat olabildiğince çok bilgi vermek istedim.
Anlamadığım kısım şu yayıncılarda neden böyle bir sorun yok? 144 265 HZ monitörü olan adamlar var. Yayın açıyorlar bu adamlar 2080 Ti ile 4K mı oynuyorlar bu tarz oyunları? Elbette hayır. Bunlar 1080P oynarken dünya kadar FPS alıyorlar aynı ekran kartları ile. Ben neden CS'yi 100 FPS GTA 5'i 50 55 65 FPS 70 FPS oynamak zorunda kalıyorum? En son kartı ya garantiye vereceğim ya da satacağım 1060 alacağım o raddeye geldim korona vakti bu tarz şeylerle uğraşmak istemiyorum.
Yardımcı olur musunuz? Teknik destekte başka bir konu açtım ama görüntülenme bile olmuyor cevap gelmiyor.

Screenshot_7.png

Screenshot_6.png

ss4.JPG

ss3.JPG

ss2.JPG
Bizzat 1060 6gb olan arkadaşlarım benden daha fazla fps alıyorlar artık sinirime dokunmaya başladı. Lütfen zaten monitörün 72 fazlasını ne yapacaksın topuna girmeyin zaten 72 bile alamıyorum çoğu senaryoda.Bıktırdı artık. 100 üstü takılsa 144 monitör alma hedefim var elime nakit geçince.

2k Monitör almayı düşünsem bu doğrultuda alınca bu problem geçecek mi ? Nereden bilebilirim ?

Dsr ile 2k da kasıyor 45 50 fps oluyor. Yıldım artık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı