1660 Ti vs RTX 2060

Orta yollu bizi idare edecek bir sistem toplayacağım çok yüksek beklentilerim de yok. Oyunları en düşük ayarlarda dahi oynarım sorun etmem. Bu yüzden fazla bütçe ayırmak istemiyorum. Çünkü sistemde ben ileride güncelleme yapmadan yeni sisteme geçiyorum mantık olarak RX590 ile çıktığım yolda 1660 Super düşünürken bu kartlar arasında kaldım. Sebebi ise aralarında çok fiyat farkı olmaması. 2060 fiyatlarına 5700 Pulse modeli de var ama pek sıcak bakamıyorum o karta Nitro modeli hariç.

Normalde 1660 Ti benim için gayet yeterli ama Zotac 2060 AMP serisi kafamı kurcaladı. Soğutma vs olarak nasıldır bilemiyorum. Bu konuda bana öneride bulunursanız sevinirim.

ASUS GeForce GTX1660Ti ROG STRIX GDDR6 6GB 192Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar ( 1.940 TL )

Zotac Geforce RTX2060 Ekran Kartı Fiyatı - Vatan Bilgisayar ( 2.362 TL )

Asus Geforce Rog Strix RTX2060 Gaming Ekran Kartı Fiyatı - Vatan Bilgisayar (
2.519,07 )

Bu fırsat bir daha uzun süre eline geçmez kendim Sapphire referans kart kullanıyorum kasa ici soğutmam yeterli ve kartı bf 5 ultrada 68 derecede kullanıyorum. Fan ayarlarını driver yazılımı üzerinden manuel olarak ayarlarsan sorun yaşamazsın. Referans karttan korkmayin adamlar boşuna çıkartmıyor kartın dayanıklıgi icin yuksek sıcaklıklarda performans kaybi yaşamadan size sunabilicegi en yuksek performansı fan hizi %44 e sabitlenmis şekilde gönderiyor. Siz kart yazilimi ile bunu manuel olarak değiştiriyorsunuz bu kadar. Ben 3 ay önce Sapphire referans rx 5700 xt yi 2550 tl ye Hepsiburada uzerinden aldım.i7 9700k 5.0 ghz de kullanıyorum. Bf 5 ultrada 155 165 fps aliyorum. Tavsiyem bu kartı kaçırma 1660 ti 2060 falan yalan yani. İleride işlemcini upgrade ederken başın ağrımaz. Ayni parayi verip 2300 2500 bandında gidipte verme nvidia karta o parayi o performansa.

Teşekkür ederim yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için. Rog strix 1660 Tİ Ryzen 2600 ve corsair spec delta 550w 80+ 3300 TL sipariş verdim. Umarım sorun çıkmaz.
RX 590'dan neden vazgeçtiniz

Açıkçası RX 590 ile bir sistem alacaktım fakat sorun yaşayanlar da var yaşamayanlar da o riske giremedim şans işi güzel bir kart o sistemin bana geliş fiyatı da 3700 civarını bulacaktı. 4000 TL civarına kasayı çıkartıyorum. Anakart RAM'ler ile birlikte SSD ve HDD mevcut elimde.

Teşekkür ederim yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için. Rog strix 1660 Tİ Ryzen 2600 ve corsair spec delta 550w 80+ 3300 TL sipariş verdim. Umarım sorun çıkmaz.

Açıkçası RX 590 ile bir sistem alacaktım fakat sorun yaşayanlar da var yaşamayanlar da o riske giremedim şans işi güzel bir kart o sistemin bana geliş fiyatı da 3700 civarını bulacaktı. 4000 TL civarına kasayı çıkartıyorum. Anakart RAM'ler ile birlikte SSD ve HDD mevcut elimde.
Hayırlı olsun. 1660 Super de çıkacak yakında.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı