1660S almaya değer mi?

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Arkadaşlar merhaba yine ben. Konuya direk dalayım kartı alacağım zaman çok yaklaştığı için tekrar emin olmak istiyorum. 1660 ekran kartı alacağım. Sistemim;
MSI B350M GAMING PRO.
R5 1400 3.6GHz.
Kingston HyperX Fury Black DDR4 8x2 2400MHz RAM.
GTX 1050 Gaming 2G 128 Bit.
Corsair vs600 80+.
Arkadaşlar 1660 ile overclock yaparsam darboğaz olmayacağını biliyorum. Sorularım olacak;
1-) stok olarak (3.2GHz'de) 1660 besleyebilir miyim? Çünkü 65 dereceyi geçmeyen işlemcim 74 derece oluyor.
2-) overclockla (3.6GHz) ile 1660S ufak bir fiyat farkıyla almaya değer mi? Darboğaz riskine girilmeli mi yoksa 1660 alıp yoluma mı bakayım?

Sorularıma yanıt verirseniz çok teşekkürler, şimdiden iyi geceler sabah bakacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Almaya değer. Stok fan ile OC başarılı olmaz. İyi bir soğutucu alın derim.

Darboğaz olabilir diye düşünüyorum. Fakat OC yapacağınızı belirttiniz,bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Bütçe belirtirseniz daha iyi bir ekran kartı önerebiliriz. 1660 kötü diye değil, yanlış anlaşılmasın.
Hocam bütçem 2500 tlye kadar çıkar ve işlemcim üstünü besleyemiyor. Amd kartlarına sıcak yaklaşmıyorum. Yeni teknoloji olduğu için 1660 baktım.

Benzer bir soruyu ben de 1500X & 5600 XT için düşünüyorum. Ryzen 1400 ile 1500X yakın ve 4/8 işlemciler aynı 3100/3300X gibi. Kullanmadan da öğrenmek zor bunları oyundan oyuna değişecektir.

@Shinsai 1500X ile 1660 Super'in stok hızdayken bile kolay kolay darboğaz yaşamadığını biliyorum buradan yola çıkabilirsin.

Alınır. Günümüz de 1080P Ultra ayarlar da RDR 2 hariç tüm oyunları oynatıyor. 2 sene daha güncelliğini koruyacağını düşünüyorum. 2 seneden sonra ufak ufak ayar kısmaya başlarsınız. AMD kullanmak sizin için sorun olmayacaksa 5600 XT'de tercih edebilirsiniz.

Hocam 2060S ayarında bir kart ve ısınmayan modelleri pahalı oluyor zaten AMD'ye sıcak yaklaşmıyorum.
Benzer bir soruyu ben de 1500X & 5600 XT için düşünüyorum. Ryzen 1400 ile 1500X yakın ve 4/8 işlemciler aynı 3100/3300X gibi. Kullanmadan da öğrenmek zor bunları oyundan oyuna değişecektir.

@Shinsai 1500X ile 1660 Super'in stok hızdayken bile darboğaz yaşamadığını biliyorum buradan yola çıkabilirsin.

Rainbow Six Siege PUBG nadiren ETS CoD Warzone oynayacağım ve Rainbow'da darboğaz yaşayacağım fakat mesajlara göre 1660S riskine değer gibi.

Hocam 2060S ayarında bir kart ve ısınmayan modelleri pahalı oluyor zaten AMD'ye sıcak yaklaşmıyorum.

Haklısınız AMD biraz şans işi. Sorunsuz kullanan kişiler de var sorunlardan bunalan kişiler de. Bende bu durumu göz önüne alarak tercihimi 1660 Super'den yana yaptım. Sorun yaşamadım. Bence güzel kart. Tavsiye ederim.

Haklısınız AMD biraz şans işi. Sorunsuz kullanan kişiler de var sorunlardan bunalan kişiler de. Bende bu durumu göz önüne alarak tercihimi 1660 Super'den yana yaptım. Sorun yaşamadım. Bence güzel kart. Tavsiye ederim.
Hocam işlemciniz nedir? Ben %10u geçmese risk kullanırım 1660s.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı