Belirttiğiniz üzere zamanının güçlü 4/4'lerinin karşılaştığı çekirdek limitleri sorunundan dolayı ortalama %15-20'lik performans kayıplarını bu sanal izlekler bahsi geçen AAA işlemci canavarı oyunlarda ucu ucuna da olsa kurtarabiliyor. Aslında açık dünya oyunları sanal izlekleri kullanamayacak veya faydalanmayacak bir şekilde optimize edilseydi 4/4'lerden pek bir farkı da kalmazdı ki eminim bu HT & SMT teknolojilerinden yararlanma işi 4/8 kullanıcılarını mağdur etmemek için yapıldı. Ama bana kalırsa şu an çoğu 6/6'lar muadil 4/8'lere göre daha performanslı bir konumda, gerçek çekirdeğin yerini çoğu zaman sanal izlekler tutamıyor genelde. Ayrıca şu OSD üzerindeki sanal izleklerin gerçek çekirdek sayıldığı ayara son verilip HT/SMT destekli işlemcilerin asıl gerçek kullanımlarını görebilsek iyi olur, çoğu kişi bu yüzden ya işlemcinin kullanım oranı düşük diye kendini kandırıyor ya da dediğim gibi işlemcisinin aslında hangi oranda nasıl bir yük altında çalıştığını bilemiyor....Tabii ki. Tekli çekirdek gücü forumda her zaman değindiğim noktaydı. İlk çıktığı zaman Ryzen 3300X gibi özel bir 4/8 işlemciyi 2600/2600X/3500X gibi modeller yerine her zaman önermiştim örneğin. Açık dünya oyunları farklı bir yere gidiyor ve 4/4 işlemciler ciddi sıkıntı yaşıyorlar, 4/8'leri ise sanal çekirdekleri kurtarıyor. Burada elimizdeki ekran kartı da önemli. Açık dünya bir oyunda 45-60 FPS almayı hedefliyorsak ve 1660 Super her yeni oyunla performansını kaybedeceği için işlemcinin besleme yükü de nispeten azalacaktır. Ekran kartı %99 beslendiği sürece devasa bir açık dünyanın altından kalkabilecek ek çekirdek sayıları işimize yarayabilir. Dediğin gibi 3600/10400F gibi tekli çekirdekte güçlü 6/12'ler işi garantiye alır.
Yalnız hocam i5-8400/9400 serileri hala taş gibi, söz konusu fiyatları makul seviyelerde olsaydı 10100F/3100 gibi işlemcilere oranlara daha mantıklı bir seçenek olurdu. Zaten bu sebeple elediniz sanıyorum.Listeden i5 8400/9400, Ryzen 5 1600/2600/3500X gibi işlemcileri silin. i5 10400F, R5 3600 almanız gereken işlemciler. Eğer bütçeniz el vermiyorsa i3 10100F, R3 3100 gibi işlemcilere yönelin.
Son düzenleme: