1660S ile AC Oddysey Düşük FPS Veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

urbanprop

Femtopat
Katılım
7 Ocak 2021
Mesajlar
54
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
AC Oddysey'de 40 FPS'leri görüyorum. Bazen FPS droplar oluyor, 30'lara düşüyor FPS. Bu da beni ekran kartına zarar mı verdim diye korkutuyor. Bilgisayarımı ilk aldığım zaman ekran kartına dokunmuştum ve dokununca sesi değişmişti. Kapatıp açtıktan sonra sesi normale dönmüştü. Benim korkum ise ekran kartının çalışmasına engel olacak derecede bir hasar değil de tam performanslı çalışmasını engelleyecek bir hasar vermiş olabilir miyim? Arkadaşımla birebir aynı sisteme sahibim sadece onda 16 bende 8 GB RAM var ve o FPS 50'nin altına düşmüyor dedi. RAM 8 GB olduğu için diyenler oldu yöneticiden baktığım da 6.5 GB RAM kullanımı vardı. FPS'i düşürmesi için 8 GB kullanımı geçmesi gerekmez mi? Biraz uzun bir yazı oldu kusura bakmayın ama ekran kartına dokunduğumdan beri bir bileşene zarar vermiş miyimdir diye korkuyorum.
Oyunu en yüksek grafiklerde oynuyorum.

Sistem:
  • 1660 Super
  • Ryzen 3500X
  • 8 GB RAM
  • GPU %90
  • CPU %80 ortalama kullanım oluyor
 
FPS düşüşlerin sebebi ramden dolayıdır. Onun dışında bazı ayarlar fazla FPS kaybına sebep olabilir. Ayarları teker teker kısmayı deneyin. Ben 1660- i3 8100-16 gb ram ile 1-2 ayar dışında en yükseğe alıp 50-60 fps civarlarında oynamıştım bu oyunu.
 
RAM'i 16 yaparsanız sistem rahatlayacaktır FPS artacaktır fakat şöyle de bir durum var oddysey in optimizasyonu çok kötü medium da da aynı FPS'i alabilir High da da aynı FPS'i alabilirsiniz optimizasyonu çok sıkıntılı.
 
Sorunun kaynağı bu. 2x8 GB yaparsan düzelecektir. O sistemi 1x8 GB ile kullanmak eziyet. RAM kullanım değerinin bir önemi yok, asıl önemli olan tek kanal ve çift kanal farkı.

Ramdemse sorun gider alırım yeter ki ekran kartına zarar vermemiş olayım. Dokunduğumdan beri korkulu rüyam oldu.
RAM'i 16 yaparsanız sistem rahatlayacaktır FPS artacaktır fakat şöyle de bir durum var oddysey in optimizasyonu çok kötü medium da da aynı FPS'i alabilir High da da aynı FPS'i alabilirsiniz optimizasyonu çok sıkıntılı.

Ayarları düşürünce çok az FPS oynuyor. FPS'in düşük olması ekran kartına dokununca zarar mı verdim diye düşünmeme yol açtı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı