16Mbps paketten 10Mbps alıyorum

Xaimber

Hectopat
Katılım
13 Aralık 2020
Mesajlar
129
Merhabalar, internet paketimde 16Mbps gözüken internetimi 10Mbps (zorlarsam 11'e çıkıyor) olarak alıyorum. Ne yapmam gerek tamamını almak için?
 
Bir sorun yok sanırım, 16 zaten azami ve teorik hız, genelde birkaç mbps altı alınır, benim paketim 75 mbps ama hep 60 civarı alıyorum örneğin.
 
Bir sorun yok sanırım, 16 zaten azami ve teorik hız, genelde birkaç Mbps altı alınır, benim paketim 75 Mbps ama hep 60 civarı alıyorum örneğin.

Mesela benim paketim 50 ama 45-46 falan alıyorum yukarıda da dediğim gibi binaya kablo gelene kadar mesafe arttığı için hızlarda 3-5Mbps'lik düşüş normal.
 
Merhabalar,
Genel olarak internet paketlerini satın alırken veya abonelik yenilerken sözleşmelerde şöyle bir ibare yer alır "xx hızlarına kadar" yani bu durumu müşteri hizmetleri ile görüşerek biraz daha yükseltebilirsiniz. Ancak ekstrem bir durum olmadığı takdirde size o hız 16 mpbs olarak gelse bile gerek kablo aşınması, modemin gücü veya altyapının kaldırma kapasitesi gibi vb. diğer etkenler kapsamında mutlaka hızınız düşer yaklaşık 13-14 mbps (tahmini) alabilirsiniz.
 
Evet benim de taşınmadan önce ADSL vardı 16Mbps yani. ortalama 12 alıyordum. Şu an oturduğum yerde sonunda fiber var ve paketim 24 olmasına rağmen 25-26 alıyorum. Kısacası tamamen altyapıya bakar. Tamamını almak için yapacağınız tek şey altyapı gerektirmeyen internet almak (Superbox ) veya bölgeye fiber gelmesini beklemek :D
 
Evet benim de taşınmadan önce ADSL vardı 16Mbps yani. Ortalama 12 alıyordum. Şu an oturduğum yerde sonunda fiber var ve paketim 24 olmasına rağmen 25-26 alıyorum. Kısacası tamamen altyapıya bakar. Tamamını almak için yapacağınız tek şey altyapı gerektirmeyen internet almak (Superbox ) veya bölgeye fiber gelmesini beklemek :D

Superbox hiç almasın çoğu kişi memnun değil :D
 
Superbox hiç almasın çoğu kişi memnun değil :D
Arkadaşımın evinde kullanmıştık çok şanslıysak kısa bir süreliğine de olsa 100-120 mbps indirme 30-35 mbps yükleme verebiliyordu ama genel olarak hızımız bunların yarısıydı.

Ek olarak uzun kullanım deneyimleri için Technopat'ın youtube sayfasında bunun hakkında bir video bulunuyor.
Bknz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı