17.000 TL telefon önerisi

Bütçe
17.000 TL
Sebebi neden acaba?
Hocam epeyden baktım işlemcisi olsun kamera özellikleri olsun s21 fe den daha düşük kalıyor. S21 fe hem daha ucuz hem daha iyi özelliklere sahip. A55 s21 fe ye göre daha yakışıklı duruyor ama öncelik özellik olsun.

Sebebi neden acaba?

İlginiz için çok teşekkürler arkadaşlar hala önerilere açığım müsait bi zamanımda her öneriyi değerlendireceğim
Bulunursa temiz ikinci el S23 çok ucuk gelir ama s22 kovalanabilir. Uğraşmam derseniz Samsung tarafından da yürümek istiyorsanız S21 FE ile işi bitirirsiniz.
 
Sahibinden üzerinden 16-16.5 bandına 15-20 günlük A55'te alabilirsiniz tercih sizin.

4 yıllık S20 FE bile işlemci, video, özellikler, kısmında A55'ten iyi.
Ama 16k verilmez.
16'da degilki 18.5 falan galiba.

4 yıllık S20 FE bile işlemci, video, özellikler, kısmında A55'ten iyi.
Ama 16k verilmez.
Ama güncelleme açısından hangisi daha önde onu da değerlendirmek lazım. 👍
 
Sahibinden üzerinden 16-16.5 bandına 15-20 günlük A55'te alabilirsiniz tercih sizin.

16'da degilki 18.5 falan galiba.

Ama güncelleme açısından hangisi daha önde onu da değerlendirmek lazım. 👍

Çoğu kişi için güncelleme desteği çok mühim değil günümüzde Android 9'a bile kullanılıyor bir bakıma fiyatı uçuşa geçmeden önce en çok satın alınan ve önerilen modeller arasında yer alıyordu 10-13K bandında iken.

Sonuçta o bir SX FE serisi ve yazılımı a serisi kadar kısıtlı değil A55'e göre daha çok özellik barındırıyor hem yazılımsal hem donanımsal olarak ama şu da var A55 5 yıl güncelleme alacak S20 FE bu yıl son.
Zaten artık S20 FE alınmaz.
 
Size genel bir özet geçeyim, kararınızı verin:
Bu fiyat bandında birkaç telefon var: Poco X6 pro, S21 FE, Redmi note 13 pro, pro plus, S22, S23 FE.
Poco x6 pro: İyi bir işlemciye ve hızlı şarj-bataryaya sahip. 512 gb depolama da alabiliyorsunuz. Kamerası kötü, kasası plastik, kablosuz şarj vs. gibi özelliklerden yoksun.
Note 13 pro, pro plus: İkisini de önermem. Daha dengeli gibi görünseler de hiçbir alanda diğer cihazlardan iyi değiller. Hep daha iyisi var.
S21 FE: İyi bir S serisi. En derli toplu telefonlardan biri ama hem batarya konusunda iyi değil, 25w şarj hızı hem de artık yaşlanıyor. İyi fiyata denk gelmediği (15-16 bin) sürece alınmamalı.
S22: Bu fiyatlara açık ara en premium ürün. Net. Kamera konusunda S23 FE dışında yanına yaklaşabilecek hiçbir telefon yok. Kasası, ekranı, tasarımı, işlemcisiyle kaliteli ama pili kötü, 25w.
S23 FE: Daha dengeli bir S22. Çerçeveler kötü ama pili iyi (mükemmel değil, x6 pro daha iyi ama günü gayet çıkarır) Yine kasa olarak diğer telefonlardan daha kaliteli. İşlemcisi S22'den güçlü, X6 proya çok yakın. Kamera olarak S22 dışında yanına yaklaşabilecek telefon yok. 25 W dışında zayıf olduğu hiçbir konu yok ve bence bu bantlarda alınacak telefonlar listesinde 1. sırada, kendim de böyle düşünerek aldım zaten. S22 hariç diğer telefonlarda bulamayacağınız kablosuz şarj, ters şarj, AI, alüminyum kasa gibi üst seviye özellikleri var. Tam bir telefon, X6 pro gibi sadece dimensty 8300'den ibaret değil. İşlemci de var, güncelleme de var, kamera da var, pil de var, kasa da var, ekran da var.
 
Tam bir telefon, X6 pro gibi sadece dimensty 8300'den ibaret değil. İşlemci de var, güncelleme de var, kamera da var, pil de var, kasa da var, ekran da var.
Yine her 20 bin TL bandındaki telefon önerilerindeki gibi S23 FE adlı model arşa çıkartılmış. Şuradan gördüğüm kadarıyla X6 Pro sadece Dimensity 8300'den oluşmuyor. Açıklayayım:
  • Tamam kamerası geride kabul, zaten bir Poco cihazının işlevi kamera değildir.
  • Ekran 1.5K çözünürlüğe sahip oldukça dolu özelliklerle geliyor.
  • Ekran kasa oranı daha iyi.
  • İşlemcinin oyun performansı ortada, güç olarak Exynos 2200'den yüksek.
  • Bakıldığında 3 yıl Android, 4 yıl güvenlik güncellemesi mevcut.
  • UFS 4.0 ve LPDDR5X gibi anca 30 bin TL üzerinde görülebilen depolama için uzun kullanımda daha rahatlık sağlayacak donanım ve hız özelliklerini barındırıyor.
  • Pili S23 FE'den 500 mAh daha yüksek, 67W hızlı şarj avantajı var.
  • Kasası plastik olsa da herkes kılıf takıyor geçiyor ve taşınabilirlik için ağırlık olarak 29 gram daha hafif.
  • Ayrıca kutu içeriği de dolu ekstra masraf gerektirmiyor ve konu sahibinin bütçesine uygun.
  • Tüm bunlar göze alındığında özellikle kamera ve Samsung arayüzü isteği yoksa S23 FE'ye yaklaşılmamalı.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı