17 alınan sınavın dersinden geçmek çok mu zor?

Ünal00

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşletim sistemi: Windows 11 Pro
Anakart: Asus Prime B450M-K
CPU: AMD Ryzen 5 1600 Six-Core 3.50 GHz
Ram: 16 GB
GPU :MSI Radeon RX 570 ARMOR 4G OC
SSD: Lexar 256 gb ssd , TwinMOS 256 gb ssd
10.sınıftayım biyoloji dersinden 2saatlik, 1. dönem 1. sınavdan 17 aldım.

2. sınavda veya 2. dönemde düzeltmek çok mu zor? Düzeltmek için kaç alınması gerekir?

2. sınavda veya 2. dönemde düzeltmek çok mu zor? Düzeltmek için kaç alınması gerekir?
Doğrudan kendin geçmek istiyosan yapman gereken belli 83 alman lazım. Genelde bu koşullarda 70 ve üstü alsan da sözlülerle çok rahat geçersin eğer sınıf düzenini bozmuyor, derse biraz katılıyorsan. Olayın dönemle alakası yok her dönem birbirinden bağımsızdır.

Hocaların sana olan durumunu en kötü olarak düşünürsek diğer sınavdan en az 83 alman gerek. Düzeltmek zor değil. Biyoloji zaten çalışınca yapılan derslerden, fizik veya matematik gibi sürekli pratik isteyen bir şey değil.

Ben matematikten ilk sınav 20, 2. sınav 95 aldıydım siz de öyle yapın geçersiniz. 70 80 küsur alırsanız hocanız size merhamet ederse geçersiniz.

2. sınavdan 83 ve sözlülerden 50 50 alırsanız geçiyorsunuz. Onun dışında diyelim 17 aldınız, 40 aldınız bunlar 57 ediyor. Hocanız da 50 50 sözlü verse = 157/4 = 39,25 ortalama. İkinci dönemde 60 küsur ortalama yapmanız gerekir.

Doğrudan kendin geçmek istiyorsan yapman gereken belli 83 alman lazım. Genelde bu koşullarda 70 ve üstü alsan da sözlülerle çok rahat geçersin eğer sınıf düzenini bozmuyor, derse biraz katılıyorsan. Olayın dönemle alakası yok her dönem birbirinden bağımsızdır.

Hocaların sana olan durumunu en kötü olarak düşünürsek diğer sınavdan en az 83 alman gerek. Düzeltmek zor değil. Biyoloji zaten çalışınca yapılan derslerden, fizik veya matematik gibi sürekli pratik isteyen bir şey değil.

Hepinize teşekkürler deneyeceğim artık inşallah sınıfı geçerim.

Biyoloji zaten sözel bir ders hocam 3 saatlik çalışma ile 2.sınavı 70-80 arası getirirseniz rahat geçersiniz.

Ben matematikten ilk sınav 20, 2. sınav 95 aldıydım siz de öyle yapın geçersiniz. 70 80 küsur alırsanız hocanız size merhamet ederse geçersiniz.

Matematik deyince aklıma 10.sınıfta ilk sınavdan 6 ikinci sınavdan 7 aldığım aklıma geldi 1 puan 1 puandır ilerleme kaydetmişim bu da bir şey :)

Biyoloji zaten sözel bir ders hocam 3 saatlik çalışma ile 2.sınavı 70-80 arası getirirseniz rahat geçersiniz.

Matematik deyince aklıma 10.sınıfta ilk sınavdan 6 ikinci sınavdan 7 aldığım aklıma geldi 1 puan 1 puandır ilerleme kaydetmişim bu da bir şey :)

Teşekkürler sabahtan beri kafama takıldı biraz olsa da rahatladım bilgisayar bölümü okuyorum ama fizik biyoloji kimya gibi dersleri görüyorum eğitim sistemi böyle olmasaydı keşke.

Peki matematiği geçebildinizmi sonradan?

Teşekkürler sabahtan beri kafama takıldı biraz olsa da rahatladım bilgisayar bölümü okuyorum ama fizik biyoloji kimya gibi dersleri görüyorum eğitim sistemi böyle olmasaydı keşke.

Eğitim sistemi kötü zaten ne beklersin ki hocam sağlık okusan anlarım kimya biyolojiyi ama bilgisayar yani garip sizin fizik ve matematik görmeniz lazım ama bizim eğitim sistemimiz hepsini karman çorman edip göstermeyi seviyor ne yaparsın. :)

Peki matematiği geçebildinizmi sonradan?

Yok hocam ya matematiği geçmek benim için Everest'e tırmanmak gibi bir şeydi zaten hiçbir zaman matematiğim iyi olmadı fen derslerim bayağı iyiydi ama şu an seve seve matematiğe çalışıyorum hayat işte mezuna kaldım normalde sözelciyim bence ama sözelde gram değer gören meslek olmadığı için sayısaldan biyomühendislik veya sağlık ile ilgili bir bölüm hedefliyorum.

Eğitim sistemi kötü zaten ne beklersin ki hocam sağlık okusan anlarım kimya biyolojiyi ama bilgisayar yani garip sizin fizik ve matematik görmeniz lazım ama bizim eğitim sistemimiz hepsini karman çorman edip göstermeyi seviyor ne yaparsın. :)

Yok hocam ya matematiği geçmek benim için Everest'e tırmanmak gibi bir şeydi zaten hiçbir zaman matematiğim iyi olmadı fen derslerim bayağı iyiydi ama :)

Zaten okulu bitirdiğimde bu bilgilerden hangisi ne kadar süre aklımda kalacak en fazla 2 yıl.

Yok hocam ya matematiği geçmek benim için Everest'e tırmanmak gibi bir şeydi zaten hiçbir zaman matematiğim iyi olmadı fen derslerim bayağı iyiydi ama şu an seve seve matematiğe çalışıyorum hayat işte mezuna kaldım normalde sözelciyim bence ama sözelde gram değer gören meslek olmadığı için sayısaldan biyomühendislik veya sağlık ile ilgili bir bölüm hedefliyorum.

İnşallah istediğiniz hedefi tutturursunuz zaten üniversite okumayı düşünmüyorum liseyi okuyup bitireceğim (onu da geçebilirsem) çok zor dersler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı