17 yaşında boyumun uzaması için ne yapabilirim?

Görüştüm en fazla 3 belki 5 cm uzarmışım bu çok az ben 160 olmak istiyorum mümkünse 165

Ama 150 fazla kısa değil mi mini pekka ile yarışıyorum mübarek

Yani bir kız olarak normal gibi hadi bir tık altı olsun onu da topuklu vs kapatırsın o kadar takılma bence

Bu saatten sonra bu durumun pek değişeceğini sanmıyorum. Kızlar ilk kez regl gördükten itibaren boylarının uzaması bayağı azalıyor. Ben ilk kez 12 ye doğru oldum, şu anda 17'yim ve boyum bu 5.5-6 yılda ancak 7 cm uzadı. Belki sende hormonel bir sıkıntı olmuştur, bilemiyorum.

Erkekseniz az da olsa hala uzama ihtimaliniz var, sorununa gelecek olursak genetiğinizden kaynaklanıyor olabilir veya kötü bir yaşam tarzın varsa örneğin sağlıksız beslenip uyku düzenine dikkat etmiyorsan bu tür etkenlerde boy uzamasını engeller. Ek olarak en iyi çıkarımların yapılabilmesi için bir doktora gitmenizi öneririm hormon eksikliğinde olabilir.

17 yaşındayım boyum tam 150 hatta 149 falan çıkabiliyor, annem 1.60 babam 1.81, neden böyleyim anlamıyorum, uzamam için önerileriniz var mı?
son bir umut gibi yüzmeye başlayabilirsin hatta hoşuna giderse boyunu avantaja çevirip yüzmedende devam edebilrisin ama yinede bir doktarla görüşmen en doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…