Merhabalar abiler, kardeşler, ablalar. Ben 17 yaşındayım ve her yaz genellikle çalışıyorum. Bundan önceki yaz bir dalış okulunda dalgıçlık üzerine çalışmıştım bir teknede. Bu yazda moto kuryelik yapıyorum. Fakat içimi rahatsız eden bir şey var, benim yaşıtlarım hatta daha büyüklerim arkadaşlarıyla gezip eğlenip dururken ben günde 13-14 saat günlük 90 TL'ye motor üstünde koşturuyorum. Gurur verici tarafları da var fakat içimi yıpratan tarafları da. Bu durumu sizlere danışmak istedim, teşekkürler.
Ailevi zorunluluğu vardır. Varsada yoksada helal olsun,örnek alınacak bir davranış. Benim ailevi zorunluluğum yok o konuda biraz şanslıyım ama kendi paramı kazanmak hoşuma gidiyorBir tanıdıgım 14 - 15 yaşlarında ve her gün okuldan sonra eline ekmek parası geçsin diye çalışıyor. Okula bile geç geliyor, uyuyor.
Harika bir yorumdu,çok teşekkürler ben de kısmen senin gibi düşünüyorum.Lise yıllarımda yazları ben de hep çalıştım. Ailemin durumu kötü olduğundan ya da para vermediklerin değil, tamamen evde boş boş durmak yerine hayata atılmak istedim ve bunun faydasını da çok fazla gördüm. Sosyalleştim, binbir çeşit insan tanıdım, her türlü ortamı görmüş oldum, emek nedir öğrendim, para kazanmanın zorluğunu öğrendim, okumazsam karşılaşacağım şartları bizzat tattım.
Kısacası aldığım paradan çok hayatıma kattığı tecrübe daha önemliydi. O zamanlar paraya bakıyorduk tabii ki ama şu an büyüdükçe, olgunlaştıkça parayla satın alınamayacak şeyleri kazandığımı fark ediyorum.
İyi ki çalışmışım, ter dökmüşüm. Sen bakma millete, çalışan kaybetmez.
Çok teşekkür ederim,umarımYanlış anlaşılmasını istemem ama sen hayatını bahsettiğin insanlara göre inşallah daha rahat kazanacaksın. Kendi kazandığın para sayesinde paranın gerçek değerini, ne zorlukla kazanıldığını anlayarak daha farklı düşünmeye başlarsın ki kazandığın tecrübe her şeyden daha önemli. Motoru da en kısa zamanda alırsın umarım.
Merhabalar abiler, kardeşler, ablalar. Ben 17 yaşındayım ve her yaz genellikle çalışıyorum. Bundan önceki yaz bir dalış okulunda dalgıçlık üzerine çalışmıştım bir teknede. Bu yazda moto kuryelik yapıyorum. Fakat içimi rahatsız eden bir şey var, benim yaşıtlarım hatta daha büyüklerim arkadaşlarıyla gezip eğlenip dururken ben günde 13-14 saat günlük 90 TL'ye motor üstünde koşturuyorum. Gurur verici tarafları da var fakat içimi yıpratan tarafları da. Bu durumu sizlere danışmak istedim, teşekkürler.
Lise yıllarımda yazları ben de hep çeşitli işlerde (yapmadığım iş kalmadı) çalıştım. Ailemin durumu kötü olduğundan ya da para vermediklerinden (aksine çalışma diyorlardı) değil, tamamen evde boş boş durmak yerine hayata atılmak istedim ve bunun faydasını da çok fazla gördüm. Sosyalleştim, binbir çeşit insan tanıdım, her türlü ortamı görmüş oldum, emek nedir, alın teri nedir öğrendim, para kazanmanın zorluğunu öğrendim, okumazsam karşılaşacağım şartları bizzat tattım.
Kısacası aldığım paradan çok hayatıma kattığı tecrübe daha önemliydi. O zamanlar paraya bakıyorduk tabii ki ama şu an büyüdükçe, olgunlaştıkça parayla satın alınamayacak şeyleri kazandığımı fark ediyorum.
İyi ki çalışmışım, ter dökmüşüm. Sen bakma millete, çalışan kaybetmez. Aksine çok şey kazanır.
Vaay gerçekten günlük 150 civarı alıyor musun? İyi para. Ve çırak olarak değil mi?Salak saçma ortamlarda gezmek yerine para biriktirip bir mesleği öğrenip ileride işin aksarsa o mesleğe girmene yardımcı olacak. 16 yaşındayım günde 150 160 TL alıyorum kuaförden ama şu an işler aksadı 50 TL falan anca. Mesela bu mesleği ben iyi kavrasam İngiltere'ye taşınsam altın bir meslek. İyi yaparsam İngiltere'de resmen altın bir meslek günde 100 150 ingiliz sterlini alırım.