17 yaşında daha fazla uzamak mümkün müdür?

Yani çevrenizde 16-17 yaşında 1.70 olupta ileride boy uzaması tamamlanınca 20-22 yaşında +1.80 1.85 olan var mı bir de sizler ne kadar uzadınız diye merak ettim.

Kılsız adam görünce kıskanıyorum benim 14 yaşımdayken dağ ayısı gibi sakalım vardı her gün almam gerekti çevremin davranışlarında çok kötüydü şimdi daha da kıllıyım, soruya gelirsek ise insanlar 19-20 yaşına kadar uzayabilir ama çok da umutlanma kanka 1.80 olman çok çok zor.

Kılsız adam görünce kıskanıyorum benim 14 yaşımdayken dağ ayısı gibi sakalım vardı her gün almam gerekti çevremin davranışlarında çok kötüydü şimdi daha da kıllıyım, soruya gelirsek ise insanlar 19-20 yaşına kadar uzayabilir ama çok da umutlanma kanka 1.80 olman çok çok zor.

Ama sen erken ergenliğe girmişin normal şartlarda zaten yok 17 yaşında 1.70 olupta 19-20 yaşında 1.80 olmak zaten %5 falan ama geç ergenliğe girdiğim için siz 15 yaşında falan boy attınız ya bende geç ergenlikten dolayı 16-17 yaşına sarkabilir boy atmam.

Ama sen erken ergenliğe girmişin normal şartlarda zaten yok 17 yaşında 1.70 olupta 19-20 yaşında 1.80 olmak zaten %5 falan ama geç ergenliğe girdiğim için siz 15 yaşında falan boy attınız ya bende geç ergenlikten dolayı 16-17 yaşına sarkabilir boy atmam.

Kral ben bana göre cevap vermedim ama :D bilimsel verilere göre cevap verdim.

Yani çevrenizde 16-17 yaşında 1.70 olupta ileride boy uzaması tamamlanınca 20-22 yaşında +1.80 1.85 olan var mı bir de sizler ne kadar uzadınız diye merak ettim.
Hacım sana moral olması için yazıyorum. Ben 10.sınıfta 172'ydim. 11.sınıfa geçtiğimde boy attım 186 oldum. Şu an 23 yaşında 192'yim. Tabii bizim aile de uzun fakat genetiğinde varsa 16 veya 17'den sonra da uzayabilirsin. Ünlülerden örnek olarak da Manu oyuncusu Scott McTominay 18 yaşında 1.70'di bugünlerde 1.93 boyunda.

Hacım sana moral olması için yazıyorum. Ben 10.sınıfta 172'ydim. 11.sınıfa geçtiğimde boy attım 186 oldum. Şu an 23 yaşında 192'yim. Tabii bizim aile de uzun fakat genetiğinde varsa 16 veya 17'den sonra da uzayabilirsin. Ünlülerden örnek olarak da manu oyuncusu scott mctominay 18 yaşında 1.70'di bugünlerde 1.93 boyunda.

Şu an boyum 1.71 11.sınıfa başladım bu sene 8-9 ay önce bedende ölçüldüğümde 1.68'dim yani 1 yılda 3-4cm uzuyorum gibi duruyor 2-3 sene bu hızda uzasam zaten istediğim boya geleyeceğim kader kısmet kafayada takmamak lazım birçok kişiden öyle duydum ama moralim gerçekten yükseldi inşallah senin gibi bende bir anda uzarım teşekkür ederim desteğin için.

Bu işin %90 kısmı genetik sporla en fazla 1-2cm etki ettirebilirsiniz. Basketbolcuların boylarının uzun olma sebebi basketbol oynamaları değil zaten küçük yaşlarda yaşıtlarından çok uzun oldukları için takımlara seçiliyorlar. Doktora gidin epifiz plaklarınızı kontrol ettirin, eğer kaynama olmadıysa doktor tavsiyesiyle takviye alırsınız. Genetiğiniz uzamaya gayet elverişli.

Bu işin %90 kısmı genetik sporla en fazla 1-2cm etki ettirebilirsiniz. Basketbolcuların boylarının uzun olma sebebi basketbol oynamaları değil zaten küçük yaşlarda yaşıtlarından çok uzun oldukları için takımlara seçiliyorlar. Doktora gidin epifiz plaklarınızı kontrol ettirin, eğer kaynama olmadıysa doktor tavsiyesiyle takviye alırsınız. Genetiğiniz uzamaya gayet elverişli.

1.80 olursam çok iyi olur şu an 17 yaşındayım genelde erkekler 20 yaşına kadar uzuyor 3 yılda 9 cm uzamam gerek ortalama bir erkeğe göre inşallah uzarım.

17 yaşında daha fazla uzamak mümkündür. Ancak bunun için düzenli uyku ve spor yapmak önemlidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı