17 yaşında daha fazla uzanır mı?

Herkes anadan doğma uzun olacak diye bir şart yok. Eğer 1.63 olarak kalacaksa boyun bununla yaşamaya alışman gerek. Kendini sevmen gerek yoksa hayatın boyunca bunun utanılacak bir şey olduğunu düşüneceksin. Lise ortamından dolayı belki çok kafaya takmış olabilirsin ama ileride kaygıların azalacak. Bence takma bu kadar.

Bunun dışında yüzme omurga arasındaki diskleri açarmış buda boy uzamasına sebebiyet verirmiş, yüzücü bir arkadaşım söylemişti. Deneyebilirsin.

Herkes anadan doğma uzun olacak diye bir şart yok. Eğer 1.63 olarak kalacaksa boyun bununla yaşamaya alışman gerek. Kendini sevmen gerek yoksa hayatın boyunca bunun utanılacak bir şey olduğunu düşüneceksin. Lise ortamından dolayı belki çok kafaya takmış olabilirsin ama ileride kaygıların azalacak. Bence takma bu kadar.

Bunun dışında yüzme omurga arasındaki diskleri açarmış bu da boy uzamasına sebebiyet verirmiş, yüzücü bir arkadaşım söylemişti. Deneyebilirsin.

Barfiks işe yarar mı?

1.63 kısa bir boy değil hocam, erkeklerde tıbben 1.50nin altı kısa sayılıyor ve sizin hala uzama ihtimalinin var, tahmini 1.70e yakın bir boyda olursun gibi geliyor.

Hocam ben anne babadan gelen boy genine inanmıyorum şöyle izah edeyim; annem 158, babam 174 ama ben 182'yim.
Abim 176, kardeşim 140.
Bu daha çok senin düzenli spor yapman, uyku düzenine dikkat etmen ve dengeli beslenmene bağlı.
Bana da ters etki yapmış herhalde, babam 1.80, ben 1.72yim.

Ne demek istiyon kanka inan anlamıyorum kafam allak bullak net söylersen sevinirim
Annemin boyu 150 cm, babamın boyu 163 cm demişsin; e akıl var mantık var şimdi senin bu iki şahsın genleriyle boyunun 180 cm filan olması ne kadar mümkün? Fiziksel özelliklerin temeli kalıtımsal; genetiğin kötüyse hayata 3-0 geride başlıyorsun, iyiyse 3-0 önde başlıyorsun; bu kadar açık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı