17 Yaşında Diş Çekimi

Arkadaşlara katılıyorum. Tek bir doktordansa başka bir doktora daha görünmen iyi olabilir. Böylelikle seninde için rahat etmiş olur ama 17 yaşında diş çürümez diye bir şey yok, ben 13-14 yaşında çektirdiğimi hatırlıyorum. Geçmiş olsun.

Hocam cidden çekilmesi gerekiyorsa, çok zorlar mı acıtır mı?

Aslında çektirmesek mi falan dedi sonra yok uğraştırır
bu nasıl saçmalık bu nasıl doktor kendi işine göre uğraşıyor başka bir doktora gitmeni öneririm.
Hocam cidden çekilmesi gerekiyorsa, çok zorlar mı acıtır mı?
ben çektirmiştim iğneyi vurduktan 5 dakika sonra uyuşuyor ve çekerken acısını hissetmiyorsun bile.
ama daha sonra 1 gün feci şekilde kanıyor.

Kanal tedavisi, dolgu falan bekledim ben.

Üniversite hastanesi diş hekimliğine gitmeni öneririm. Devlet hastanesinde çok fazla uğraşmıyorlar. Arka dişlerini iyi fırçalamamışsan çürümüştür. Benim arkalarda dolgu var hep. Bir tanesi kanal tedavisi oldu ama sen erken başlamışsın çürütmeye.

büyük ihtimal kök kanal tedavisi yapılması lazım o dişe ancak hekim o dişe kanal tedavisini yapacak kadar iyi olmadığı için sana uğraştırır demiş. Endodonti uzmanından randevu alıp görünmen daha sağlıklı olur. Molar dişlere kanal tedavisi yapmak özellikle üst çenede çok zahmetli bir iştir. Ayrıca iyi doldurulmazsa kanal sende soğuk sıcak hassasiyeti oluşur hekimle içli dışlı olursun bu yüzden çekelim gitsin tarzında bi tutum sergilemiş. Radyografınızı görmediğim için daha fazla yorum yapamayacağım ancak belki çekim endikasyonu da olabilir dişiniz.
Bu arada 17 yaşında olman pek önemli değil istersen 6-7 yaşında da olabilirsin dişlerinizi düzenli fırçalamazsanız çürür daha sonra çürük ilerler ve çekime kadar gider. insanların tükürük kompozisyonu birbirinden farklı olduğu için bazısı hiç fırçalamaz yine de çürük olmazken dişinde sen günde 2 defa fırçalarsın yine de çürük olabilir.

Endodonti uzmanını nereden bulabilirim acaba? Hangi bölümden randevu almam gerekli?

Dişini hemen çektirme ben de 16 yaşında iken aynı şeyi demişti doktor. Babam da o yaşta dişi hemen çekmek mantıklı değil diyerek özel doktora gittik ve çekmenin bu yaş içi iyi olmadığını en mantıklı olanın kanal tedavisi olduğunu söyledi. Yani şahsen bize de o mantıklı geldi. Sana da tavsiyem bir iki tane daha doktora git ona göre gerekeni yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…