17 yaşında fitness yaparken kilo alımı için protein tozu kullanılır mı?

Anladım hocam. Bu sefer spora direkt 1 yıl yazılacağım, devam edeceğim her türlü. Hakkını da vereceğimi düşünüyorum. Kilom 57-58, boy da 1.79-1.80 olunca kürdan gibi kaldım. Önce yaza kadar gainer kullanıp 70 KG civarı olmayı hedefliyorum. Ama şöyle bir şey var, aşırı yemek seçiyorum maalesef. Hayatımda patlıcanı ağzıma bile sürmedim mesela. Yeter ki 70 kilo civarına fazla yağ kazanmadan çıkayım başka bir şey istemiyorum. Sonra whey kullanır keyfime bakarım.

Supplement kullanmaktan korkmayın, çekinmeyin. Supplementler steroid değildir, supplement olmadan bir yere kadar gelişirsiniz ondan sonra supplementler sizin yardımınıza koşar.

Supplement kullanmaktan korkmayın, çekinmeyin. Supplementler steroid değildir, supplement olmadan bir yere kadar gelişirsiniz ondan sonra supplementler sizin yardımınıza koşar.
"Dünyanın en gereksiz supplementi" demişler gainer için. Diyetisyene de gitsem bu sefer yemek seçiyorum. İlk defa sporla düzgün ilgilenmeye başladım diyebilirim.

"Dünyanın en gereksiz supplementi" demişler gainer için. Diyetisyene de gitsem bu sefer yemek seçiyorum. İlk defa sporla düzgün ilgilenmeye başladım diyebilirim.
Her supplement gereklidir, her insan tam olarak net kalori veyahut karbonhidratı alabilecek diye bir şey yok. Supplement gelişmende ufak bir pay bırakır sadece.

Her supplement gereklidir, her insan tam olarak net kalori veyahut karbonhidratı alabilecek diye bir şey yok. Supplement gelişmende ufak bir pay bırakır sadece.
Protein tozunun erkeklerin cinsel organını (spermlerini) zayıflattığını okudum şimdi. Bu steroidler için geçerli değil miydi? Yanlış mı biliyorum?

Protein tozu, hormon takviyesi olmadığı için böyle bir etki yaratmaz. Ayrıca "BCAA ile birlikte dünyanın en gereksiz supplementi" yazmışlar çok bilgili arkadaşlar. Onu da söyleyeyim bari.

BCAA, vücutta üretilmeyen ve sadece dışarıdan alınan amino asitleri vücuda sokar. Spordan önce içilirse enerji, spordan sonra içilirse yıkımı toplama görevini üstlenir. Vücutta üretilmeyen ve vücudu toparlayıp enerjiyi yerine getirme görevi olan bir şeye nasıl gereksiz denir anlamıyorum.

Çok teşekkürler yardımınız için. Bu arada hocam meraktan soruyorum, siz spor yapıyor musunuz güncel olarak veya kaç yıldır bu işin içindesiniz?

Çok teşekkürler yardımınız için. Bu arada hocam meraktan soruyorum, siz spor yapıyor musunuz güncel olarak veya kaç yıldır bu işin içindesiniz?
Evet yapıyorum, yaklaşık 1.5-2 senedir spor yapmaktayım ve devam etmekteyim. Birçok supplementi de kullandım o yüzden yorum yapıyorum.

Evet yapıyorum, yaklaşık 1.5-2 senedir spor yapmaktayım ve devam etmekteyim. Birçok supplementi de kullandım o yüzden yorum yapıyorum.
Umarım herkes dilediği vücuda kavuşur hocam, iyi geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…