17 yaşında gemicilik yapmak

ulrech33

Femtopat
Selamlar. 17 yaşında denizcilik lisesi mezunuyum. Bu yaz evde oturmamak için teknede gemicilik yapacağım. Öncelikle aileden ayrılma ve iş konusunda çok kaygılıyım. Ailemden ayrıldığımda hiçbir iş yapamıyorum/yapmak istemiyorum. Bu psikolojiyi nasıl atlatabilirim? Özgüvensizlikle baş başa kalıyorum.

Bu psikolojiyi nasıl atlatabilirim? Özgüvensizlikle baş başa kalıyorum.

Zor gelse de yaparak. Yani ilk her zaman zor olur. Bu konuda yapacak bir şey yok. Zamanla açılırsın. Bu konuda sihirli değnek yok maalesef. Ben yazları beach club, bar gibi yerlerde çalışırdım, oraya senin gibi çocuklar gelirdi. Maksimum 1 ay içinde bambaşka birine dönüşürdü. Tabii çalışma ortamı ve çalışma arkadaşları da önemli. Benim çalıştıĝım yerlerde hep yardımcı olan iyi tipler vardı.

Zor gelse de yaparak. Yani ilk her zaman zor olur. Bu konuda yapacak bir şey yok. Zamanla açılırsın. Bu konuda sihirli değnek yok maalesef. Ben yazları beach club, bar gibi yerlerde çalışırdım, oraya senin gibi çocuklar gelirdi. Maksimum 1 ay içinde bambaşka birine dönüşürdü. Tabii çalışma ortamı ve çalışma arkadaşları da önemli. Benim çalıştıĝım yerlerde hep yardımcı olan iyi tipler vardı.

İlk değil. Bu çalıştığım 4.Tekne olacak ve hala ilk defa ailemden ayrılacak, ilk defa teknede çalışacak gibi hissediyorum. 3 ay su üzerinde kalacağım için ailemi görme şansım da olmayacak. Çalısma ortami ise Aile ortamı olacak.

@ulrech33 işi seviyorsanız, biraz daha kolay. Teknede mümkün mertebe boş durmayarak zihninizi meşgul ederseniz, duygusal hadiseler için daha az vakit kalıyor. Tabii özlem, her türlü zaman zaman akla geliyor. O da bir görüntülü görüşme ile azıcık dindirilebiliyor.

Özgüven konusu ise, daha çok bulunduğunuz ortamdaki iş görme veya işe hakim olma konusunda yetkinliğinizi arttımanız ile ilgili ki bu da sürekli bir öğrenmeye gerek duyuyor ve zihni meşgul etmenizi sağlıyor.

@ulrech33 işi seviyorsanız, biraz daha kolay. Teknede mümkün mertebe boş durmayarak zihninizi meşgul ederseniz, duygusal hadiseler için daha az vakit kalıyor. Tabii özlem, her türlü zaman zaman akla geliyor. O da bir görüntülü görüşme ile azıcık dindirilebiliyor.

Öz güven konusu ise, daha çok bulunduğunuz ortamdaki iş görme veya işe hakim olma konusunda yetkinliğinizi arttımanız ile ilgili ki bu da sürekli bir öğrenmeye gerek duyuyor ve zihni meşgul etmenizi sağlıyor.

Gündüz neyse de geceleri çok bunalıyorum. Duygusal olduğum için aşırı stresten mide krampları, kusma isteği ve baş ağrısı çok yaşıyorum. Ailemle telefonda görüşemiyorum. Daha doğrusu kelimeler boğazımda düğümleniyor.

Bir önceki teknede sabah 8 de uyanıp gece 12 de bitiriyordum.

Çok da sağlıklı ve yasa tarafından da onaylanan bir çalışma tarzı değil. En basiti; 24 saat içindeki dinlenmeniz 10 saatten az olamaz ve haftada da 77 saatten az olamaz.

Kuralın olmadığı yerde, tavsiyeler de çok işe yarar olmayacaktır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı