17 yaşında göz çizdirilebilir mi?

Kendi göz doktorumla bu konu hakkında yaptığım bir görüşme vardı. Kendisi en az 24 yaşına kadar beklemem gerektiğini söyledi, çünkü göz bozukluğu çevresel bir faktör değil (gözünüze bir zarar gelmediyse) genetik bir faktör. İnsandan insana değişiyor ancak kendi ailemde 20-22 yaşına kadar gelişim ve boy uzaması ufak ufak devam ediyor. Gelişim durmadığı sürece mesela 17 yaşında durmamış olur %90, çizdirdiğinizde yeniden 1 numaraya kadar bozulma ihtimali varmış doktorun dediğine göre. Yani yaptırman sana yine zarar yazabilir. Ama en iyi cevabı kendi göz doktorunuz ve ailenizin genetik faktörleri verebilir.

Herkese merhaba, 17 yasindayim 12. sinifim 23 şubatta 18'e gireceğim ve MSÜ dusunuyorum. Dogum gunum sinavla ayni gün. Bunun icin gozlerimi cizdirmem, lazim cizdirebilir miyim, nasıl olur bilen tecrubesi olan varsa yazabilir mi? Simdiden teşekkürler.
Sınava girerken gözünü ölçmüyorlar bu yıl ağustos 28 de mülakata çağırdılar beni gelecek yıl temmuz Ağustos neyse o gün parkur sözlü mülakat ve sağlık mülakatı için gideceksin 23 şubat diye 23 şubatta çizdirmen gerekmiyor gelecek yıl okul bittiği gibi gözünü çizdireceksen çizdirirsin en azından okulda simsiyah gözlüklerle dolaşmazsın.

Sınava girerken gözünü ölçmüyorlar bu yıl ağustos 28 de mülakata çağırdılar beni gelecek yıl temmuz Ağustos neyse o gün parkur sözlü mülakat ve sağlık mülakatı için gideceksin 23 şubat diye 23 şubatta çizdirmen gerekmiyor gelecek yıl okul bittiği gibi gözünü çizdireceksen çizdirirsin en azından okulda simsiyah gözlüklerle dolaşmazsın.
Gözlük devri bitti, yeni çıkan teknikle aynı gün gözünüzü açabiliyorsunuz hafif bulanık oluyor.

Gözlük devri bitti, yeni çıkan teknikle aynı gün gözünüzü açabiliyorsunuz hafif bulanık oluyor.

5 yıl önce öyleydi en son kar gözlüğü gibi simsiyah uyduruk gözlük verip yolluyorlardı 1 2 hafta onunla dolaşıyordun ama çizdirecekse eğer subay astsubay tercihi aktif gelirse mülakat tarihi belli olunca çizdirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı