17 yaşında para kazanmak için meslek veya farklı bir şey önerisi

Bu söylediğin hayal. Önce sana hayatın gerçeklerinden dem vuralım. Çıraklık 1 sene sürmüyor bu bir gerçek. Kendi işinin patronu olmak istersen önerebileceğim meslekler berberlik ve oto sanayi, onun dışında başka birinin altında çalışıp yine güzel maaşlar üzerinden devam etmek istersen sanayi kolları diyebiliriz. CNC operatörü gibi. Bu biraz senin neye merakın olduğuyla ilgili. O yüzden yaşın küçük olduğundan bu tarz şeyleri deneyebilirsin ama bir gerçek var sana kimse asgari maaşın yüzde 50 üstünü şu an için vermez. Bir 3-5 sene pişmen lazım. Hayat uzun tabii Allah bilir ne fırsatlar eline geçer. O yüzden bu tarz mesleklere odaklan ve çevreni genişlet. İş yapan insanları çevrende tut vasıfsız boş konuşanları da hayatından uzakta tut. Allah yardımcın olsun çünkü ha deyince de iş bulunmuyor.

CNC operatörü nasıl olabilirim onu olmayı çok istiyorum araştırmıştım meslek lisesinde bölümünü okumadıysam bile 7 8 aylık yaklaşık 600 700 saatlik kurslarla CNC operatörü belgesi alabiliyormuşum ama oturduğum yerde onun kursu yok ne yapmam lazım nasıl CNC operatörü olabilirim.

CNC operatörü nasıl olabilirim onu olmayı çok istiyorum araştırmıştım meslek lisesinde bölümünü okumadıysam bile 7 8 aylık yaklaşık 600 700 saatlik kurslarla CNC operatörü belgesi alabiliyormuşum ama oturduğum yerde onun kursu yok ne yapmam lazım nasıl CNC operatörü olabilirim.

İşin uzmanı değilim ama biraz Google araştırmasıyla baktığımda belli başlı yazılımları öğrenmen lazım ve bunun için kurslar var. Kaç para bilmiyorum ama Udemyde'de mevcut. Tavsiyem iş ilanlarına bak ve ne istediklerine göre kendini geliştir. Gerekirse o bölümlerde çalışan insanlarla linkedln üzerinden iletişime geçip ne yapman gerektiğini sor. O şekilde daha sağlıklı bilgi alırsın.

Dostum ben 23 yaşındayım ortalama bir üniversite ortalama bir bölüm mezunuyum ve şu anda asgari ücretle bir şirketin kötü bir alanında eziyet çekerek çalışıyorum. Şu anki kafam olsa tam senin yaşlarında sanayide çıraklık yapar yıllarca tecrübe öğrenir ve o bilgilerle kendi işimi kurarım. Arkadaş araba en ufak bir problem olsa yaptırması 5-6k. Kısacası vaktin de var bence sanayide çıraklık yap araba üstüne olur, çamaşır süpürge makineleri üstüne olur vs.

Ne okumuştunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı